ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τι απαγορεύεται στους Τσετσένικους γάμους;

Tweet
Share
Tweet
Share

Απρεπές και "υπερβολικά δυτικό" χαρακτηρίστηκε από το γραφείο του δημάρχου του Γρκόζνι το έθιμο της κοπής της γαμήλιας τούρτας με αποτέλεσμα αυτό να απαγορευτεί.

Η εντολή, που απαγορεύει την κοπή τούρτας εκδόθηκε από το γραφείο δημάρχου της Τσετσενικής πρωτεύουσας και συνοδεύεται από σειρά απαγορεύσεων. Ο δήμαρχος της πόλης ανησυχεί ότι η μουσουλμανική - κατά πλειονότητα - πόλη έχει πλημμυρίσει από δυτικά στοιχεία θέτοντας σε κίνδυνο τις παραδοσιακές αξίες και αρχές της που είναι απαραίτητες για να διασφαλιστεί η πνευματική και ηθική εξέλιξη των νέων Τσετσένων.

Το νιόπαντρο ζεύγος πρέπει να κρατιέται σε απόσταση ενός χεριού μεταξύ του, δηλαδή να μην πλησιάζει ο ένας τον άλλον καθόλου και να διατηρείται απόσταση ασφαλείας ίση με το μήκος ενός χεριού. Οι γυναίκες, μεταξύ των οποίων και η νύφη φυσικά, απαγορεύεται να χορεύουν. Ούτε καν την πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής τους. Απαγορεύεται οι καλεσμένοι να έχουν καταναλώσει υπερβολική ποσότητα αλκοόλ, να είναι μεθυσμένοι, ενώ η ενδυμασία τους θα πρέπει να συνάδει με «τις αξίες και τη νοοτροπία της Τσετσενίας».

Τα κοινωνικά δίκτυα βεβαίως οργίασαν με έναν χρήστη μάλιστα να αναρωτιέται «πώς ακριβώς θα φάμε την τούρτα, αν δεν την κόψουμε;».

«Ορισμένοι θεωρούν ότι πρόκειται για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ωστόσο δεν είναι αυτό το θέμα» εξηγεί η επικεφαλής του τμήματος πολιτισμού Dina Shagidayeva. Οι κανόνες είναι απαραίτητοι γιατί ο κόσμος είναι ανίκανος να σταματήσει την «κατάρρευση των αξιών του έθνους μας» συμπληρώνει. Προειδοποίησε μάλιστα ότι οι απαγορεύσεις δεν αποκλείεται να εφαρμοστούν και σε άλλους εορτασμούς όπως γενέθλια, επετείους κτλ.

Πηγή: BBC magazine

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman