ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Οι κάτοικοι αυτού του χωριού ζουν πάνω από 100 χρόνια. Ποιο είναι το μυστικό τους;(vid)

Tweet
Share
Tweet
Share

Στο χωριό της Ιταλίας, Acciaroli, οι κάτοικοι ζουν 100 χρόνια. Ποιο είναι το μυστικό τους; Η αισιοδοξία, το καλό σεξ ή ακόμα και μια… ορμόνη που παράγεται στο σώμα τους σε μικρότερο βαθμό απ’ ότι των υπόλοιπων ανθρώπων.

Τους τελευταίους έξι μήνες οι ερευνητές από Ευρώπη και ΗΠΑ εστιάζουν στο περίεργο φαινόμενο στο χωριό όπου παραπάνω από το ¼ των κατοίκων καταφέρνει να ξεπεράσει τα εκατό χρόνια. Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, για τη μακροζωία ευθύνεται μια συγκεκριμένη ορμόνη, η οποία λέγεται «adrenomedullin».

Η ορμόνη δρα ως ισχυρός παράγοντας και προστατεύει τα άτομα βοηθώντας την κυκλοφορία του αίματος. Ειδικότερα κάποια από τα κύτταρα των ηλικιωμένων στο Acciaroli ήταν όμοια με αυτά των νέων 20 ετών.

Οι μελετητές ωστόσο έκαναν ακόμα ένα βήμα. Πέρα από τις αιματολογικές εξετάσεις, υπέβαλαν τους κατοίκους σε νευρολογικές αλλά και καρδιακές. Στην πραγματικότητα στόχος τους ήταν να διαπιστώσουν κατά πόσο η γενετική μπορεί να συνδυαστεί με τον τρόπο ζωής ώστε να εξασφαλίσει τη μακροζωία για όλους.

«Ένας ακόμη λόγος που βοηθά τα άτομα να ζήσουν πολύ είναι η ενεργή και καλή σεξουαλική ζωή, αυτό είναι σίγουρο», συμπλήρωσε ο ερευνητής καρδιολόγος, Alan S. Maisel.

Δείτε το σχετικό βίντεο πατώντας εδώ 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman