ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Το "κορίτσι-φάντασμα" της Ρωσίας

Tweet
Share
Tweet
Share

Ένα μυστήριο κρύβεται στις φωτογραφίες από την τσαρική Σιβηρία του περασμένου αιώνα. Δεν έχει να κάνει με τον τόπο ή τη λήψη, αλλά με το περίεργο κορίτσι που βρίσκεται σε κάθε μία από αυτές. Κανείς δεν γνωρίζει ποια είναι.

Η παρουσία της είναι εμφανής σε δεκάδες φωτογραφίες από μνημεία της πόλης Κρασνογιάρσκ της κεντρικής Ρωσίας, κατά τη διάρκεια της εξουσίας του Τσάρου Νικόλαου του Β'.

Κάποια από αυτά τα καρέ χρησιμοποιήθηκαν ως καρτ-ποστάλ ή πόστερς, με το κορίτσι, που ήταν πάντα άψογα ντυμένο, να βρίσκεται άλλοτε κάπου στο βάθος και άλλοτε να πρωταγωνιστεί.

ghost 1

Με τη χρήση της τεχνολογίας, οι επιστήμονες έριξαν φως στις φωτογραφίες που το παιδί δεν φαινόταν καλά, διαπιστώνοντας πως είναι το ίδιο πρόσωπο.  Το μουσείο στο Κρασνογιάρσκ έχει ξεκινήσει κυνήγι για την εύρεση της ταυτότητάς της, εκτιμώντας πως τότε ήταν στην ηλικία των 8 με 10 ετών.

Σύμφωνα με μια θεωρία, το κορίτσι καταγόταν από μια πλούσια τοπική οικογένεια, που μπορούσε να διαφύγει προς την ανατολή, μακριά από την προώθηση της κομμουνιστικής τυραννίας. Η απάντηση της μυστικής της ταυτότητας ίσως βρίσκεται στο εξωτερικό.

ghost 2

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν μεταξύ του 1906 και του 1908, ενώ δεν ήταν αποτέλεσμα μίας μόνο ημέρας, αναφέρουν τοπικοί μελετητές.

«Ο σύγχρονος εξοπλισμός μας επέτρεψε να παρατηρήσουμε το κορίτσι. Αν κοιτάξει κάποιος απλά ορισμένες εικόνες, μπορεί να μην την παρατηρήσει», τονίζει ο Ιλία Κουκλίνσκι, ανώτερος ερευνητής του μουσείου.

ghost 3

«Το γεγονός ότι αλλάζει ρούχα μας κάνει να πιστεύουμε πως οι φωτογραφίες δεν τραβήχτηκαν σε μία μόνο ημέρα. Αλλάζει μπότες, κάλτσες, και μπορούμε να δούμε διαφορές στα φορέματά της. Η στάση της, ωστόσο, όπως και η έκφραση του προσώπου της είναι πάντα ίδια», προσθέτει.

Παρά την οργάνωση των αρχείων των φωτογράφων εκείνη τη χρονική περίοδο, οι ερευνητές δεν μπορούν να προσδιορίσουν ποιος τράβηξε τις λήψεις. Οι ειδικοί πιστεύουν πως θα μπορούσε να είναι ένας ερασιτέχνης φωτογράφος.

ghost 4

ghost 5

ghost 6

ghost 7

 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman