ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αλλεργία στα φιστίκια τέλος

Tweet
Share
Tweet
Share

Επιστήμονες από την Αυστραλία, κατάφεραν να θεραπεύσουν την αλλεργία παιδιών στα φιστίκια, χάρη σε μια πειραματική ανοσοθεραπεία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Βρετανικής εφημερίδας Guardian, οι ερευνητές του Ινστιτούτου Ερευνών Παίδων Μέρντοχ, πραγματοποίησαν κλινική δοκιμή σε 48 αλλεργικά παιδιά. Μετά τις δοκιμές των επιστημόνων, πάνω από τα δύο τρίτα των παιδιών θεραπεύθηκαν από την αλλεργία τους και η «απευαισθητοποίησή» τους στα φιστίκια κράτησε για αρκετό χρονικό διάστημα.

Η θεραπεία, γνωστή ως ΡΡΟΙΤ, συνδυάζει τη χορήγηση προβιοτικών(λακτοβάκιλος Lactobacillus rhamnosus) με τη χορήγηση ολοένα μεγαλύτερων ποσοτήτων πρωτεϊνών φιστικιών. Με αυτόν τον τρόπο ο (αλλεργικός) οργανισμός αναπτύσσει σταδιακά ανοχή στα φιστίκια, καθώς το ανοσοποιητικό σύστημα «αναπρογραμματίζεται» σιγά-σιγά.

Σε περίπτωση που οι δοκιμές επιβεβαιώσουν ότι η θεραπεία είναι αποτελεσματική και ασφαλής, τότε, ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μπορεί να βρει λύση στο ζήτημα της αλλεργικής αντίδρασης στα φιστίκια, που παρουσιάζεται συχνά στα παιδιά (και όχι μόνο).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman