ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η διαφορά μεταξύ αγάπης και συναισθηματικής εξάρτησης

Tweet
Share
Tweet
Share

Χρησιμοποιείτε τη σχέση σας μόνο για να εξυπηρετήσετε τους φόβους και τις ανασφάλειες σας; Μάθετε να αντιλαμβάνεστε τη διαφορά ανάμεσα στην αγάπη και την εξάρτηση.

Η αγάπη είναι ίσως η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη λέξη στον πλανήτη. Όχι μόνο αγαπάμε να αγαπάμε, αλλά το βιώνουμε πολλές φορές και με διαφορετικούς τρόπους. Ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από την αγάπη και θα ήταν ένα άδειο μέρος χωρίς αυτή. Αλλά μερικές φορές αυτή η καθαρή μορφή αγάπης είναι επείγουσα ανάγκη. Γίνεται άκαμπτη και γεμάτη αρνητικότητα που δικαιολογεί μόνο την εξάρτησή μας από το σημαντικό μας άλλο.

Εάν θέλουμε να είμαστε μέρος μιας υγιούς σχέσης, πρέπει να μάθουμε να κάνουμε διάκριση μεταξύ συναισθηματικής εξάρτησης και αγάπης.

Μάθε να αγαπάς τον εαυτό σου

Εάν βλέπουμε τον σύντροφό μας ως κάποιον που γεμίζει το κενό μέσα στις ψυχές μας, βρισκόμαστε στα πρόθυρα να είμαστε συναισθηματικά εξαρτημένοι. Για να αγαπήσουμε πραγματικά κάποιον πρέπει πρώτα να ανακαλύψουμε και να καταλάβουμε τι είναι η αγάπη με το πρόσωπο που περνάμε όλη μας την ημέρα με: τους εαυτούς μας. Είναι ευκολότερο να αυτο-σαμποτάρουμε μια λίστα με όλες τις λιγότερο-από-τέλειες ιδιότητές μας. Αλλά αν επικεντρωθούμε στην ενέργεια αυτή για να βρούμε τις δυνάμεις μας, καθώς και για να τις αξιοποιήσουμε, θα προχωρήσουμε στη βελτίωση των σχέσεών μας.

Χρησιμοποιήστε την καρδιά σας

Η λέξη καρδιά δεν είναι ποτέ μακριά από τη λέξη αγάπη. Είναι εκείνο το μέρος όπου προέρχονται όλα τα θετικά συναισθήματα όπως η ενσυναίσθηση και η καλοσύνη. Μπορεί όμως να βρεθεί και μια αρνητικότητα που μπορεί να μας προκαλέσει σύγχυση στο να μην δουλεύουμε σε θέματα που μπορεί να προκύψουν. Προσπαθήστε να φτάσετε βαθιά μέσα στην καρδιά σας για να βρείτε αυτό που πραγματικά θέλετε.

Μην περιμένετε τίποτα

Οι ειδικοί περιγράφουν συχνά τις άγνωστες συμβάσεις σε μια σχέση. Δίνουμε την αγάπη μας σε κάποιον και περιμένουμε κάτι  σε αντάλλαγμα, όπως όλες τις προσδοκίες μας να ικανοποιηθούν. Και όταν αυτό το άτομο δεν κατορθώσει να μας δώσει ό, τι θέλουμε, τους θυμώνουμε γιατί δεν είναι το φανταστικό ιδανικό που είχαμε κατά νου. Οι ανασφάλειες μας θα βγουν και θα προσπαθήσουμε να μετατρέψουμε τη σχέση μας σε ένα παιχνίδι χειραγώγησης εξαιτίας του φόβου μας να μην αγαπάμε. Πρέπει να αλλάξουμε την άποψή μας για την αγάπη ως έναν τρόπο να αποκτήσουμε αυτό που θέλουμε και να το δούμε ως έναν τρόπο να ικανοποιήσουμε την καρδιά μας.

Αφήστε τα πράγματα να εξελιχτούν

Μπορεί να μην καταλάβουμε ότι έχουμε δημιουργήσει ψυχικά εμπόδια ακόμη και γύρω από αυτά που αγαπάμε. Η αληθινή αγάπη σημαίνει να αγαπάς κάποιον για αυτό που είναι ηδη, χωρίς να χρειάζεται να δοκιμάσεις και να τον μετατρέψεις σε όποιον θέλουμε να είναι. Το καλύτερο δώρο που μπορείτε να δώσετε στον σύντροφο σας  είναι η δυνατότητα να αναπτυχθεί και να φτάσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Αυτό μπορεί να υπονοεί ότι ενεργά τους βοηθάτε να επιτύχουν τους στόχους τους, αλλά μπορεί επίσης να σημαίνει να τους αφήσετε να ελευθερωθούν, να πετάξουν.

Η υπομονή και η συγχώρεση είναι τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα

Και τα δύο είναι ζωτικής σημασίας για να ανθίσει η αγάπη. Για να συγχωρέσετε, πρέπει να κοιτάξετε πέρα ​​από τις ατέλειές τους και να εκτιμήσετε τις πραγματικές τους ιδιότητες. Η αγάπη θα συμβαδίζει πάντα με την αναγνώριση της εσωτερικής ομορφιάς τους. Αφού μπορέσουμε να το δούμε και να το εκτιμήσουμε, ίσως να μπορέσουμε να αποτρέψουμε ξανά τα λάθη  αυτού του ατόμου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman