ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η ιστορία της alternative μουσικής σε ένα διάγραμμα

Tweet
Share
Tweet
Share

Την ιστορία της alternative –όπως τη χαρακτηρίζει- μουσικής μέσα από ένα διάγραμμα παρουσιάζει το wired.com σε πρόσφατο δημοσίευμά του.

Ξεκινά με τους Sex Pistols και συγκεκριμένα την εμφάνισή τους στο Lesser Free Trade Hall στο Μάντσεστερ της Αγγλίας τον Ιούνιο του 1976. Η συναυλία θεωρείται μία από τις σημαντικότερες στην ιστορία της μουσικής, ενώ κάλλιστα μπορεί να συγκριθεί ακόμα και με το Woodstock. Πολλοί ωστόσο που έδωσαν το παρών στο κορυφαίο μουσικό γεγονός εξηγούν πως το κοινό -και όχι η μπάντα- ήταν αυτό που απογείωσε τη βραδιά. Φήμες επίσης λένε πως ανάμεσα στο πλήθος κόσμου βρέθηκαν και τα πρόσωπα που αργότερα θα δημιουργούσαν τους Joy Division, τους “The Smiths” αλλά και τους “The Buzzcocks”.

Οι φήμες ήταν αρκετές για τους ιδρυτές του στούντιο Dorothy ώστε να δημιουργήσουν το infographic poster που βλέπετε με τον τίτλο “Alternative Love Blueprint—A History of Alternative Music”. Ο σχεδιαστής, James Quail αναφέρει: «Προσπάθησα με αφετηρία αυτή την εμβληματική συναυλία να αποτυπώσω τις μπάντες που επηρέασαν η μια την άλλη από την πρώιμη punk και τη garage μέχρι τα μετέπειτα σχήματα».

Για να οργανώσει τις σύνθετες αυτές συνδέσεις, ο Quail χρησιμοποίησε έναν πίνακα κυκλωμάτων ενός τρανζίστορ και συγκεκριμένα του "The Regency TR-1"—το οποίο ήταν το πρώτο εμπορικά διαθέσιμο τρανζίστορ που βγήκε στην αγορά το 1954.

«Παρατηρώντας το σχέδιο συνειδητοποιείς πως αν σου αρέσει μία μπάντα πιθανότατα να σου αρέσει και μια άλλη, καθώς τα ρεύματα της μουσικής έχουν στοιχεία το ένα από το άλλο», καταλήγει ο Quail.

Για να μεγενθύνετε το διάγραμμα, πατήστε εδώ 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman