ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Οι Γκουέρνικες του Ron English

Tweet
Share
Tweet
Share

O διάσημος Αμερικανός pop artist Ron English, ο δημιουργός του όρου “popaganda”, είναι ευρέως γνωστός για τα ανατρεπτικά έργα του που σχολιάζουν τα τεκταινόμενα στο σύγχρονο κόσμο.

Στη νέα του δουλειά, χρησιμοποιεί ως έμπνευση τη Γκουέρνικα του Πικάσο, που ο Ισπανός ζωγράφος φιλοτέχνησε το 1937, ύστερα από την καταστροφή της ομώνυμης πόλης από τους φασίστες του στρατηγού Φράνκο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Γκουέρνικα αποτελεί πρότυπο περιγραφής της βιαιότητας και της απόγνωσης του πολέμου. Πάνω σε αυτό το πρότυπο πειραματίστηκε, σχολιάζοντας με τον δικό του τρόπο τη σύγχρονη βία και την καταστροφή εν μέσω του πολέμου της παγκόσμιας κρίσης.

Χρησιμοποιώντας μοντέρνους κώδικες και κόμιξ αισθητική ο ίδιος λέει καταφέρνει να μεταμορφώσει την ακατανόητη πολυπλοκότητα  της τραγωδίας, της καταστροφής και της φρίκης σε μια απατηλά απλοποιημένη αφήγηση κινουμένων σχεδίων η οποία απορροφάται ευκολότερα από τον σύγχρονο άνθρωπο.

baby guernica.ptg
backstage guernica 1.ptg Guernica Aerial Viewguernica daysgradeschoolguernicafinallargeTemper Tot Evolutionary War.ptg ron english guernica in the garden of edenron english guernica allouche gallery new york city 0ron english guernica allouche gallery 9ron english guernica allouche gallery 8hailmaryimmortalitySM

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman