ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αυτή είναι η light πλευρά του Nobuyoshi Araki

Tweet
Share
Tweet
Share

Η ηλικία του δεν έχει να κάνει, ωστόσο τα 75 χρόνια του Nobuyoshi Araki έχουν σίγουρα μαλακώσει τα όριά του. Ο Ιάπωνας φωτογράφος εξακολουθεί να αγαπά το φαλλικό σύμβολο, αλλά φαίνεται να υπάρχει περισσότερη ευγένεια και εκτίμηση της ομορφιάς στις φωτογραφίες του, στις οποίες κινείται πέρα από το γυμνό και τα γυναικεία κορμιά.

Ο Araki είναι γνωστός για τις φωτογραφίες του τύπου kinbaku (ένα ιαπωνικό στυλ δουλείας), στις οποίες χρησιμοποιεί σχοινιά δεμένα σε περίπλοκα μοτίβα. Τα μοντέλα κρέμονται από την οροφή σε σχοινιά, τρώνε μπανάνες και ανασηκώνουν τα κιμονό τους λίγο ψηλότερα από ό,τι θα περίμενε κανείς. Παρά την ηλικία του, εξακολουθεί να είναι ένας εξαιρετικά ενεργητικός και αδηφάγος φωτογράφος, απαθανατίζοντας κάθε πτυχή της καθημερινής ζωής στην Ιαπωνία.

dwro 1

Μέχρι στιγμής, έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 400 βιβλία και ήταν σε πάνω από 280 ατομικές εκθέσεις, με το έργο του να εμπνέει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στη μουσική και τη μόδα.

dwro 2

Η νέα έκθεση του Ιάπωνα φωτογράφου έχει τίτλο «Eros Diary», περιλαμβάνει 77 φωτογραφίες και λαμβάνει χώρα στο Anton Kern Gallery της Νέας Υόρκης. Στις φωτογραφίες διαφαίνεται ο κλασσικός Araki, όπως τον γνωρίζουμε, αλλά ακόμη και οι ερωτικές εικόνες είναι λίγο πιο συγκρατημένες από όσο θα περιμέναμε από τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη. Περιλαμβάνει μοντέλα με κιμονό που έχουν πέσει αφήνοντας υπόνοιες, ανοιχτά φορέματα με ένα λουράκι πεσμένο από τον ώμο. Ωστόσο, υπάρχει και η πιο αθώα πτυχή της έκθεσης με σύννεφα που καλύπτουν τον ουρανό, παιδιά που περπατούν προς το σχολείο αλλά και διάφορα σημάδια θλίψης και παρακμή.

dwro 3

dwro 4

dwro 5

dwro 6

dwro 7

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman