ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Διαζύγιο αλά Γερμανικά

Tweet
Share
Tweet
Share

Συνήθως σε περιπτώσεις διαζυγίου,  ιδίως μη φιλικών, ο καυγάς γινόταν για το πάπλωμα, δηλαδή η κάθε πλευρά προσπαθούσε να διασφαλίσει τα περισσότερα από κουταλάκια του καφέ, μέχρι πανάκριβα στερεοφωνικά συγκροτήματα, έργα τέχνης, εξοχικά σπίτια κ.α.  Αν υπήρχαν παιδιά το πρόβλημα ήταν μικρότερο αφού η πρακτική είναι πως τα παιδιά πηγαίνουν με τη μητέρα.

Τι γίνεται όμως αν δεν υπάρχουν παιδιά αλλά σκυλιά; Εδώ τα πράγματα δυσκολεύουν από τη στιγμή μάλιστα που και οι δύο πλευρές τα διεκδικούν λυσσαλέα.

Και οι δύο πλευρές, επιμένουν πόσο πολύ αγαπούν τα κατοικίδια τους, και πόσο καλά τα φρόντισαν και θα εξακολουθήσουν να τα φροντίζουν. Κάπως έτσι οι δικαστές βρίσκονται σε αδιέξοδο για το πώς θα μοιράσουν τα σκυλιά... αν είναι περισσότερα του ενός.

Ωστόσο γερμανικό δικαστήριο φαίνεται πως δημιουργεί δεδικασμένο με απόφαση του που εφεξής οι δικαστές ακόμη και άλλων κρατών θα μπορούν να ανατρέξουν αν βρεθούν σε ανάλογη θέση.

Το δικαστήριο στη Νυρεμβέργη, εξέδωσε απόφαση πως τα σκυλιά δεν πρέπει να χωριστούν αλλά να μείνουν μαζί. Αποφάσισε επίσης πως δεν πρέπει να αλλάξουν περιβάλλον γιατί δεν θα ήταν καλό για την ψυχική τους υγεία. Αποφάσισε δε να μην μείνουν με τη σύζυγο... προς Θεού... όχι γιατί τα παιδιά ( και τα σκυλιά) μένουν με την μητέρα... αλλά γιατί η πρώην σύζυγος με την οποία είχαν παραμείνει προσωρινά, είχε ήδη βρει νέο σύντροφο και το δικαστήριο έκρινε πως τα καημένα να σκυλάκια δεν θα άντεχαν αφενός να αλλάξουν περιβάλλον αλλά και αν διαχωρίζονταν, να βάλουν άλλον ένα πρόσωπο στη ζωή τους, όπως η νέα σύντροφος του συζύγου.

Έτσι το δικαστήριο, αποφάσισε με γνώμονα την ψυχική υγεία των τετράποδων... Ιστορική απόφαση όπως και να το κάνουμε...

 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman