ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πιο έξυπνες και λιγότερο κακοδιάθετες οι μελαχρινές!

Tweet
Share
Tweet
Share

Μπορεί στην αντίληψη της κοινωνίας των ανδρών, οι ξανθιές να θεωρούνται πιο διασκεδαστικές, ωστόσο φαίνεται πως οι μελαχρινές αμείβονται καλύτερα και τυγχάνουν μεγαλύτερης αποδοχής στην αγορά εργασίας, αφού θεωρούνται ως πιο έξυπνες, σοβαρές, αλλά και ευδιάθετες, από τους περισσοτέρους άνδρες.

Δεν φταίνε οι άνδρες, αν αντιλαμβάνονται τις ξανθιές ως λιγότερο έξυπνες από τις μελαχρινές, αλλά η show business και η TV παγκοσμίως, που στο μεγαλύτερο ποσοστό τους φιλοξενούν και προωθούν τις ξανθιές σε ρόλους με τέτοιο περιεχόμενο, με αποτέλεσμα την καθιέρωση τους ως πρότυπο μιας κατηγορίας «ανεγκέφαλων» γυναικών. Για του λόγου το αληθές, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η Garnier Nutrisse, περισσότερες από διπλάσιες, στην αγορά εργασίας, είναι οι μελαχρινές γυναίκες που αμείβονται μεταξύ £45,000 και £55,000, σε σχέση με τις ξανθιές και τις κοκκινομάλλες γυναίκες στην Αγγλία.

Επίσης η έρευνα δείχνει, ότι οι μελαχρινές απολαμβάνουν την εκτίμηση των ανδρών, οι οποίοι τις θεωρούν πιο σοβαρές για μακροχρόνιες σχέσεις. Καθώς επίσης έδειξε, ότι το 76 τοις εκατό των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι οι μελαχρινές είναι οι πιο έξυπνες γυναίκες, ενώ το ένα τέταρτο από αυτούς τις χαρακτήρισε, ως τις γυναίκες με τη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στον έρωτα.

Μια σειρά από διασημότητες του κινηματογράφου και άλλων επαγγελματικών και καλλιτεχνικών χώρων, όπως οι: Scarlett Johansson και Nell McAndrew, πρόσφατα άλλαξαν το χρώμα των μαλλιών τους σε πιο σκούρα απόχρωση, προφανώς για να αποκτήσουν μεγαλύτερη «βαρύτητα». Η ψυχολόγος Anjula Mutanda, δήλωσε, «ότι όσο περνούν τα χρόνια τα μαλλιά των γυναικών σκουραίνουν φυσικά, με αποτέλεσμα να τις συνδέουν με την αυτοπεποίθηση και την αυτογνωσία. Αυτό εμπεδώνει το αίσθημα της εμπιστοσύνης και της σιγουριάς στις γυναίκες, το οποίο αντανακλάται στην συμπεριφορά των άλλων προς αυτές. Με συνέπεια, οι περισσότερες γυναίκες οι οποίες άλλαξαν το χρώμα των μαλλιών τους σε σκούρο, να αναφέρουν, ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά – προς το καλύτερο – στην αντίδραση των ανδρών».

Μεταξύ άλλων, τα ευρήματα της έρευνας έδειξαν επιπλέον, ότι το 81 τοις εκατό, από τους ερωτηθέντες, χαρακτήρισαν τις μελαχρινές ως πιο αυθεντικές και το 76 τοις εκατό, ως πιο έξυπνες και λιγότερο κακοδιάθετες!

Π.Τ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman