ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Γιατί έχουμε περισσότερα αέρια όταν βρισκόμαστε στο αεροπλάνο;

Tweet
Share
Tweet
Share

Ένας Δανός γιατρός απαντάει στο ερώτημα που έχει βασανίσει αρκετούς. Γιατί κατά την πτήση έχουμε πιο πολλά αέρια? Τι μπορούμε να κάνουμε για να σωθούμε;

O Καθηγητής Πανεπιστημίου Jacob Rosenberg αποφάσισε να κάνει μία έρευνα πάνω στο θέμα των αεριών κατά την πτήση μετά από προσωπική εμπειρία. Όπως τονίζει στην έρευνά του, μιλώντας με πολύ κόσμο συνειδητοποίησε ότι όλοι μέσα στο αεροπλάνο έχουν περισσότερα αέρια και όλοι έχουν παρατηρήσει περίεργες μυρωδιές που προέρχονται από άλλους.

Σε κανονικές συνθήκες ο μέσος άνθρωπος αερίζεται δέκα φορές την ημέρα ενώ απελευθερώνει περίπου ένα λίτρο αέρια. Αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα όταν βρίσκόμαστε στο έδαφος, κατά την διάρκεια της πτήσης όμως το πρόβλημα μεγεθύνεται. Η πίεση πέφτει και ο αέρας πρέπει να εξαπλωθεί σε μεγαλύτερο μέρος. Αυτό το ένα λίτρο αερίων τώρα πρέπει να γεμίσει 30% μεγαλύτερο όγκο και έτσι προκαλείται η δυσάρεστη αίσθηση του φουσκώματος. Αυτό είναι ένα συνηθισμένο θέμαγια τους πιλότους. Πάνω από το 60% των πιλότων υποφέρουν από μη φυσιολογικό πρήξιμο.

Όπως φαίνεται οι αεροπορικές έχουν ήδη εντοπίσει το πρόβλημα και έχουν λάβει κάποια μέτρα, χρησιμοποιούν φίλτρα ενεργού άνθρακα στο σύστημα εξαερισμού για να σταματήσουν τις θειούχες αναθυμιάσεις από την επανακυκλοφορία μέσα στην καμπίνα. Επίσης προσπαθούν να σερβίρουν φαγητό χαμηλό σε φυτικές ίνες, αλλά και με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες - μια ισορροπία που είναι πιο πιθανό να ηρεμήσει την πέψη μας. Υπάρχουν όμως και ειδικά σχεδιασμένα εσώρουχα τα οποία απορροφούν το 100% της μυρωδιάς των αερίων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman