ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ενοικιάζεται... χωριό!

Tweet
Share
Tweet
Share

Το αξίωμά του αποφάσισε να παραχωρήσει - έναντι αμοιβής - ένας Ούγγρος δήμαρχος, έστω και προσωρινά, με απώτερο σκοπό η πόλη του να γίνει επιτέλους γνωστή και να αυξήσει τα έσοδα της.

Οι «ενοικιαστές» έναντι 210.000 φιορινιών (περίπου 700 ευρώ) ημερησίως, θα έχουν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν όλες τις εγκαταστάσεις του γραφικού, αλλά σχεδόν έρημου από κατοίκους, χωριού Μέγκιερ. Στο χωριό, που βρίσκεται 180 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Βουδαπέστης, ζουν σήμερα 18 άνθρωποι.
 
Σύμφωνα με την αγγελία, οι ενοικιαστές, θα έχουν στη διάθεσή τους και τους τέσσερις δρόμους του χωριού -οι δύο εκ των οποίων είναι ασφαλτοστρωμένοι-, το γραφείο του δημάρχου, το πολιτιστικό κέντρο, τη στάση του λεωφορείου και επτά επιπλωμένα σπίτια «σε χωριάτικο στυλ».

Ο δήμαρχος Κριστόφ Πάγιερ δήλωσε σχετικά πως «με βάση τον νόμο που εισήγαγα, ένας ξένος μπορεί επίσης να γίνει δήμαρχος για ένα Σαββατοκύριακο και να αλλάξει την ονομασία των δρόμων, αν το επιθυμεί». Στη διάθεση των ενοικιαστών θα βρίσκονται επίσης τα έξι άλογα, τις δύο αγελάδες, τα τρία πρόβατα, το κοτέτσι και τα κτήματα του αγροτικού συνεταιρισμού.

Ο 42χρονος Πάγιερ, ο οποίος κατάγεται από τη Βουδαπέστη, εξήγησε πως ερωτεύτηκε το χωριουδάκι από την πρώτη φορά που το είδε, πριν από περίπου δέκα χρόνια. Έναν χρόνο αργότερα αγόρασε ένα σπίτι στο Μέγκιερ και έτσι εξελέγη δήμαρχος.

Έτσι αποφάσισε να σώσει το χωριό από τον αφανισμό, καθώς οι νεότεροι άνθρωποι αποχωρούν για τα αστικά κέντρα, φαινόμενο σύνηθες σε πολλές άλλες αγροτικές κοινότητες της Ουγγαρίας - και όχι μόνο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman