ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Το τελευταίο γεύμα πριν το ναυάγιο

Tweet
Share
Tweet
Share

Παστό βοδινό, ζυμαρικά και λαχανικά: Αυτό ήταν το τελευταίο γεύμα των επιβατών του "Τιτανικού" αν είχε αποφευχθεί η ναυτική τραγωδία στις 15 Απριλίου του 1912. Ο ιστορικός κατάλογος είχε εκτεθεί σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη, όπως μετέδωσαν τα διεθνή ΜΜΕ, και η τιμή που πουλήθηκε ήταν 70 χιλιάδες δολαρία. 

Έχει περάσει πάνω ένας αιώνας που ο Τιτανικός βυθίστηκε μετά από σύγκρουση με παγόβουνο στα ανοιχτά του Ατλαντικού Ωκεανού ενώ πάνω από 1500 επιβάτες έχασαν την ζωή τους σε μία από τις μεγαλύτερες ναυτικές τραγωδίες στην ιστορία. Ο κατάλογος με το τελευταίο γεύμα παραδόθηκε στις αρχές  από τον Αβραάμ Λίνκολν Σάλομαν, έναν επιβάτη της πρώτης θέσης του Τιτανικού . Ο Σάλομαν ήταν από τους τυχερούς που επιβιβάστηκαν στη σωσίβια λέμβο με το "νούμερο 1", που καταγράφηκε από τους δημοσιογράφους ως η "Βάρκα των Χρημάτων" αφού , όπως αποδείχθηκε, σε αυτήν επιβιβάστηκαν μόνο οι πάμπλουτοι επιβάτες που έβαλαν γερά το χέρι στην τσέπη για να να διασφαλίσουν μία θέση. 

 menou

Το βρετανικό υπερωκεάνιο, που βυθίστηκε το 1912,  ήταν το μεγαλύτερο πλοίο εκείνης της εποχής. Και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι επρόκειτο για το παρθενικό ταξίδι του, ο "Τιτανικός" αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για διάφορους καλλιτέχνες, με πιο γνωστή την κινηματογραφική μεταφορά του Τζέιμς Κάμερον. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman