ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αυτοί είναι είναι 8 ηγέτες του κόσμου στη βιομηχανία της... μαριχουάνας

Tweet
Share
Tweet
Share

Μεγάλη είναι η άνθιση που έχει γνωρίσει τα τελευταία χρόνια η βιομηχανία της μαριχουάνας στις ΗΠΑ, την ώρα που οι ψηφοφόροι των κρατών προωθούν όλο και πιο έντονα τη νομιμοποίησή της.

Το Κολοράντο είναι η πρώτη πολιτεία που νομιμοποίησε τις πωλήσεις της μαριχουάνας το 2014, οι οποίες άγγιξαν το ένα δισ. δολάρια την περσινή χρονιά. Με βάση μάλιστα πολλές εκτιμήσεις, οι πωλήσεις της θα μπορούσαν να αγγίξουν τα 20 δισ. δολάρια.

Στη συνέχεια σας παρουσιάζουμε ηγέτες της πολιτικής, της επιστήμης και των μέσων ενημέρωσης που διαδραματίζουν καίριο ρόλο στη βιομηχανία της μαριχουάνας.

Ricardo Baca-Δημοσιογράφος

denver

Η πρώην κριτικός μουσικής και εκδότης του The Denver Post έγινε η πρώτη επίσημη αρθρογράφος μαριχουάνας το 2013. Από τότε η Ricardo Baca εργάζεται ως αρχισυντάκτρια στο περιοδικό The Cannabist και υποστηρίζει θερμά ότι η νομιμοποίηση του κλάδου θα μπορούσε να δώσει μια ώθηση στις επιχειρήσεις. 

Justin Gover-Ceo της Pharma

gover

Ο Justin Gover είναι ο CEO της βρετανικής βιοφαρμακευτικής εταιρείας Pharma, η οποία έχει αναπτύξει θεραπείες με φάρμακα κατασκευασμένα από κάνναβη τις τελευταίες δυο δεκαετίες και σήμερα έχει αξία 1,7 δισ. δολάρια. 

Steve Deangelo-Επενδυτής και εισαγγελέας

deangelo

O Steve Deangelo χαρακτηρίζεται ως ο «μακροπρόθεσμος συνήγορος για τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας», καθώς ίδρυσε το Harborside Health Center πριν μια δεκαετία στο Όκλαντ ένα από τα μεγαλύτερα ιατρικά κέντρα μαριχουάνας της χώρας. Ο ίδιος είναι επίσης Πρόεδρος και συνιδρυτής του Ομίλου The Arc View, ένα δίκτυο επενδυτών που φέρνει σε επαφή τους επιχειρηματίες με τη βιομηχανία της κάνναβης. 

Troy Dayton-Επενδυτής και εισαγγελέας

troy

O Τroy Daytοn είναι συνιδρυτής και CEO του Arc View, ενώ έχει διετελέσει μέλος του διοικητικού συμβουλίου στο Marijuana Policy Project και του National Cannabis Industry Association.

Lori Ajax-Noμοθέτης

lori hpa

Ο Κυβερνήτης της Καλιφόρνια Jerry Brown πρόσφατα διόρισε τη Lori Ajax στη θέση του επικεφαλής στο Bureau of Medical Marijuana Regulation της Πολιτείας (Γραφείο Κανονισμού της Ιατρικής Μαριχουάνας), ενώ το έργο που έχει αναλάβει είναι να διαχειρίζεται θέματα αδειοδότησης, ρύθμισης και φορολόγησης της ιατρικής μαριχουάνας για τα επόμενα δυο χρόνια.

Keith Stroup-Marijuana Lobby

o KEITH STROUP facebook

Kανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί το λόμπι υπέρ της νομιμοποίησης της μαριχουάνας χωρίς τον Keith Stroup, τον πληρεξούσιο δικηγόρο, ο οποίος ίδρυσε την Εθνική Οργάνωση για τη Μεταρρύθμιση των Νόμων της Μαριχουάνας (National Organization for the Reform of Marijuana Laws) το 1970 με τη στήριξη του ιδρύματος Playboy. 

Snoop Dogg-Ράπερ και επενδυτής

 snoop

O διάσημος τραγουδιστής της ραπ μουσικής έχει εκφράσει δημόσια τη στήριξή του στη νομιμοποίηση της μαριχουάνας και μάλιστα έχει κυκλοφορήσει σειρά προϊόντων που σχετίζονται με αυτή, ενώ έχει επενδύσει και στη βιομηχανία της κάνναβης, ως διευθυντής της εταιρείας επιχειρηματικού κεφαλαίου Casa Verde Capital. Σημειώνεται ότι η εταιρεία Casa Verde επενδύει σε startup επιχειρήσεις κάνναβης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman