ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πλήρωσε και θα σου χορηγηθεί. Νόμιμα.

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Τελικά δεν αναζητά μόνο η Ελλάδα τρόπους να αντιμετωπίσει τα ελλείμματά της. Μπορεί να φημιζόμαστε για την ευρηματικότητά μας, στην προκειμένη όμως οι Αυστραλοί, μας έβαλαν τα γυαλιά. Η κυβέρνηση της Αυστραλίας επεξεργάζεται σχέδιο πώλησης του δικαιώματος απόκτησης υπηκοότητας…

Apply for a Passport Step 25

Πρακτικά ανοίγει ο δρόμος, σε περίπτωση που τελικώς περάσει αυτή η πρόταση, για την εμπορία της υπηκοότητας με αποκλειστικό σκοπό την ενίσχυση των Δημοσίων οικονομικών. Πλέον, δεν θα εξετάζονται δεξιότητες των μεταναστών, ή οικογενειακοί δεσμοί, αλλά απλώς θα πρέπει να καταβάλλουν το αντίτιμο, που θα προσδιοριστεί προκειμένου να τους χορηγηθεί η υπηκοότητα.

Η Επιτροπή Παραγωγικότητας της Αυστραλίας εξετάζει ένα σύστημα μεταναστευτικής πολιτικής τα οποίο θα χορηγεί υπηκοότητα με βάση... τιμοκατάλογο.

Τυχόν εφαρμογή του σχεδίου θα συνεισφέρει δισεκατομμύρια δολάρια στα ταμεία της Αυστραλίας, ενώ θα περιορίσει σημαντικά τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων που απασχολούνται στον τομέα της μετανάστευσης.

Η πρόταση βέβαια έχει θορυβήσει πολλούς στην μακρινή Αυστραλία, καθώς ο επιχειρηματικός κλάδος και τα συνδικάτα υποστηρίζουν ότι θα πρέπει η μεταναστευτική πολιτική της χώρας να έχει ως κριτήριο τις ελλείψεις ειδικοτήτων στην αγορά εργασίας. Επιμένουν δηλαδή ότι η εισροή μεταναστών θα πρέπει να γίνεται με γνώμονα τις παραγωγικές ανάγκες της χώρας. Από την άλλη διαφορετικές ομάδες εθνικοτήτων υπεραμύνονται της άποψης ότι δεν μπορούν να αποκλείονται φτωχότεροι μετανάστες από την δυνατότητα συνένωσης με τις οικογένειές τους που ζουν ήδη στη χώρα.

Depositphotos

Η Επιτροπή Παραγωγικότητας μάλιστα έχει προτείνει μεταξύ άλλων ακραίων εναλλακτικών την διεξαγωγή κληρώσεων για την επιλογή χορήγησης υπηκοότητας αλλά και ειδικά συστήματα αποπληρωμής του κόστους χορήγησής της.

Το υφιστάμενο σύστημα στην Αυστραλία προχωρά σε χορήγηση άδειας μόνιμης διαμονής σε τρεις κατηγορίες: αυτούς που έχουν ιδιαίτερες δεξιότητες, όσους έχουν οικογένειες στην Αυστραλία και όσου πληρούν συγκεκριμένες «προδιαγραφές» και κριτήρια.

Θα αποτελούσε σημαντική συνεισφορά στον προϋπολογισμό της χώρας, ενώ θα μπορούσε να οδηγήσει και σε μείωση των φόρων.

Η τελικά αναφορά της πρότασης αναμένεται να εκδοθεί τον ερχόμενο Μάρτιο και θα περιλαμβάνει δύο προτάσεις: Τον προσδιορισμό της τιμής απόκτησης υπηκοότητας σταθερό ώστε να μεταβάλλεται ο αριθμός των εισερχόμενων μεταναστών ανάλογα με τη ζήτηση. Η δεύτερη πρόταση περιλαμβάνει τον προσδιορισμό του αριθμού των μεταναστών που θα δέχεται η χώρα και την μεταβολή της τιμής απόκτησης υπηκοότητας ανάλογα με την ζήτηση.

Η πρόταση του βουλευτή Ντέιβιντ Λεϊονγελμ για το ύψος της τιμής προσδιορίστηκε στα 50.000 δολάρια. «Θα αποτελούσε σημαντική συνεισφορά στον προϋπολογισμό της χώρας, ενώ θα μπορούσε να οδηγήσει και σε μείωση των φόρων» δήλωσε ο Λεϊονγελμ, αποδεικνύοντάς μας ότι ο λαϊκισμός δεν είναι μόνο ελληνικό προνόμιο.

Πηγή: The Age

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.
Διαβάστε ακόμα