ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Όταν πηγαίνει στη Βουλή ο Μωάμεθ

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Ανοίγει ο δρόμος για την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα.

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Τσιρώνης κατέθεσαν στη Βουλή σχετική τροπολογία, που προβλέπει την κατασκευή τζαμιού στην περιοχή του Βοτανικού.

Όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση, «επανακαθορίζονται τα στοιχεία του διαγράμματος, που αφορά σε τμήμα ιδίας συνολικής επιφανείας του ιδίου δημοσίου ακινήτου στην περιοχή του Βοτανικού του Δήμου Αθηναίων, όπου επιτρέπεται, σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας (άρθρο 3, ν.3512/2006, όπως ισχύει), η εγκατάσταση και κατασκευή του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών».

temenos

Τα πρώτα «πυρά», ήρθαν από τους Αν.Ελλ, οι οποίοι ανακοίνωσαν πως δεν σκοπεύουν να ψηφίσουν τη συγκεκριμένη τροπολογία.

Το αίτημα των μουσουλμάνων 

Πολλοί από τους «πρόχειρους» χώρους προσευχής μουσουλμάνων που βρίσκονται στην Αθήνα, σε ισόγεια και υπόγεια, έχουν κλείσει κυρίως λόγω οικονομικών προβλημάτων, ενώ κάποιοι από τους μουσουλμάνους μετανάστες που ζούσαν στην Αθήνα - νόμιμα ή παράνομα - και τηρούσαν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα έχουν φύγει από την Ελλάδα, αναζητώντας δυτικότερα καλύτερη τύχη.

Όσοι έμειναν αισθάνονται αδικημένοι, αφού το αίτημά τους δεν βρίσκει ανταπόκριση όσες φορές κι αν χτυπούν την πόρτα των αρμοδίων. Στη γιορτή του Ραμαζανίου φέτος προσήλθαν πολύ λιγότεροι μουσουλμάνοι απ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια. Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, πολλές φορές, παραχωρεί χώρους για τη δημόσια προσευχή των μουσουλμάνων που ζουν στην Αθήνα, έτσι ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω εντάσεις.

Στη χώρα μας αυτή την ώρα βρίσκονται άνθρωποι με διαφορετική κουλτούρα, διαφορετικό χρώμα και θρησκεία. Άνθρωποι με δική τους πίστη. Και ζητούν έναν χώρο όπου να μπορούν να αναπτύσσουν νόμιμα και ελεύθερα το τελετουργικό τους.

Οι πολέμιοι της ανέγερσης τεμένους, από την άλλη, προβάλλουν το επιχείρημα της αλλοίωσης της ελληνικής κουλτούρας, ενώ θεωρούν πως το τζαμί θα επηρεάσει την αισθητική του τόπου που θα δομηθεί. Πολλοί είναι και αυτοί που αντιδρούν για τα χρήματά που θα δαπανηθούν την ώρα που χώροι όπως η παιδεία και η υγεία χάνουν συνεχώς πόρους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.