ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πώς θα καταλάβετε πως το σώμα σας "διψάει";

Tweet
Share
Tweet
Share

Ο οργανισμός μας χρειάζεται άφθονο νερό, ενώ οι γιατροί με κάθε ευκαιρία τονίζουν πόσο αναγκαίο είναι να καταναλώνουμε όλο και μεγαλύτερες ποσότητες, χωρίς να το ξεχνάμε. Έχετε υπ’ όψιν πως το σώμα σας «μιλάει» όταν διψάει; Αν δεν αναγνωρίζετε τα σημάδια γι’ αυτό, ήρθε η ώρα να τα μάθετε.

Αν το νερό λείπει από τον οργανισμό σας, τότε θα το καταλάβετε από τις εξής ενδείξεις.

-Τα μάτια σας θα τσούζουν πιο συχνά. Τις ώρες που κοιμόμαστε ο οργανισμός εξαντλεί τα αποθέματα νερού στο σώμα, ενώ σε συνδυασμό με την αϋπνία –συνήθεια την οποία οι περισσότεροι δεν μπορούμε να κόψουμε- νιώθετε τα μάτια σας να «καίνε».

-Νιώθετε το στόμα σας ξηρό. Αν αισθάνεστε το στόμα σας να κολλάει, τα χείλη σας να ξεφλουδίζουν συχνά και να πονάνε ενίοτε, τότε σίγουρα σας λείπει νερό. Βάλτε δυο ποτηράκια, αφήστε τις δικαιολογίες και φροντίστε για την υγεία σας.

ln11003750

-Αρρωσταίνετε πιο εύκολα, με δυσκολία συνέρχεστε. Έχετε στο νου σας πως ένας οργανισμός που είναι αφυδατωμένος συνέρχεται με πιο αργούς ρυθμούς από κάποιον που διαθέτει άφθονη ποσότητα νερού.

-Νιώθετε συνέχεια κουρασμένοι. Πολλές φορές για το αίσθημα της κόπωσης ευθύνεται και η δίψα. Το νερό αναζωογονεί το κορμί με πολλούς τρόπους.

-Αισθάνεστε πόνο σε διάφορα σημεία του σώματος σας. Μάλλον οι αρθρώσεις σας ζητούν νερό κι εσείς τους γυρνάτε την πλάτη. Το σύμπτωμα είναι πιο έντονο τις πρωινές ώρες.

-Εντοπίζετε σημάδια πρόωρης γήρανσης. Ναι, εκείνες οι ρυτίδες, που εμφανίστηκαν ξαφνικά στο μέτωπο ή φαίνονται πιο τονισμένες, οφείλονται και στο ότι δεν πίνετε νερό.  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman