ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Μη γεμίζετε δυο φορές το ίδιο πλαστικό μπουκάλι

Tweet
Share
Tweet
Share

Οι περισσότεροι από εμάς συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε το ίδιο μπουκάλι νερού ξανά και ξανά. Ο λόγος για τα πλαστικά μπουκάλια που χρησιμοποιούμε τους καλοκαιρινούς μήνες και τα συναντάμε στις καφετέριες, στα εστιατόρια και γενικά παντού.

Σύμφωνα όμως με έρευνες, το να γεμίζετε το ίδιο μπουκάλι νερού πολλές φορές είναι εντελώς ανθυγιεινό. Τα πλαστικά μπουκάλια πρέπει να χρησιμοποιούνται αυστηρά μια φορά. Αν το ξαναγεμίζετε, το πλαστικό μπουκάλι χάνει την ελαστικότητά του και στις εσοχές αναπτύσσονται βακτήρια τα οποία με το συνεχές γέμισμα αυξάνονται συνεχώς.

Επίσης, το πλύσιμο του μπουκαλιού δεν βελτιώνει την κατάσταση, απεναντίας, το απορρυπαντικό μπορεί να τα καταστρέψει ακόμη περισσότερο.

Σε καμία περίπτωση μην χρησιμοποιήσετε βραστό νερό ή τα βάλετε στο πλυντήριο για να τα αποστειρώσετε καθώς αυτό χαλάει την σύστασή τους και μπορεί να δημιουργήσει διαρροή χημικών ουσιών και βακτηρίων.

Τέλος πρέπει να ξέρετε πως τα περισσότερα βακτήρια μεταφέρονται εκεί που βάζετε το στόμα σας. Αν χρησιμοποιείτε το ίδιο μπουκάλι τα περισσότερα βακτήρια αναπτύσσονται στο στόμιο του μπουκαλιού και αν πιείτε από το μπουκάλι τα μεταφέρετε στο στόμα σας και αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην στοματική κοιλότητα στα δόντια και στον λαιμό.

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman