ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Απαθανατίζοντας τα "παιδια της νυχτας"

Tweet
Share
Tweet
Share

O Sander Troelstra φωτογραφίζει ανθρώπους. Πάντα ψάχνει να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που δημιουργούνται όταν καταγράφει ένα πρόσωπο με το φακό του μια δεδομένη χρονική στιγμή. Ποιους ανθρώπους απαθανατίζει;Έχουν γεννηθεί κάπου σε αυτόν τον κόσμο, αλλά γιατί βρίσκονται σε αυτό το σημείο;Έχουν τον έλεγχο της ζωής τους; Είναι ελεύθεροι; Και τι σημαίνει τελικά ελευθερία; Για ποιο πράγμα αξίζει κανείς να αγωνίζεται; Να αγαπάει, να πιστεύει, να εμπιστεύεται τους ανθρώπους;

Η δουλειά του, όπως ο ίδιος περιγράφει, είναι μια έρευνα και περισυλλογή στην ανθρώπινη συμπεριφορά. Δεν μπορεί να συλλάβει τα πάντα, αλλά δεν μπορεί και να περιοριστεί. Αυτό τον κάνει να συνεχίζει, να ρωτά και πάντα να κοιτά.

Οι άνθρωποι αυτοί τη νύχτα νιώθουν πως οι άδειοι δρόμοι είναι δικοί τους, και κυλούν όπως θέλουν. Τη νύχτα, νοιώθουν ότι υπάρχουν στ’ αλήθεια, ότι είναι κάποιοι, ότι «μετράνε».

kdvn5

Αλλά η ζωή τους συνδυάζεται  με σκληρούς κανόνες και αξίες του δρόμου. Για να μείνουν ασφαλή, ζωντανά, πρέπει να μπουν σε μια συμμορία και να κυκλοφορούν σε ομάδες κάθε ώρα και στιγμή. Η ωμή βία, οι βιασμοί, τα μαχαιρώματα, η χρήση ναρκωτικών, το AIDS και η φυματίωση είναι η καθημερινή τους πραγματικότητα. Είναι τα παιδιά της νύχτας.

foto4

nixta

nixta 2

nixta 3

nixta 5

nixta 6

nixta 7

nixta 8

nixta 9

nixta 10

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman