ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα γυμνά που σκανδάλισαν τη Δανία

Tweet
Share
Tweet
Share

Οι γυναίκες στη Δανία είναι όμορφες. Αλλά δεν το ξέρουν. Συνηθισμένες να κυκλοφορούν στο δρόμο κοιτάζοντας τα αντίγραφά τους, ξέχασαν πως γίνεται να είναι κάποια επιθυμητή, ζώντας έξω από τα στερεότυπα. Μια φωτογραφική έκθεση με στόχο την καταπολέμηση της αρνητικής εικόνας που έχουν οι γυναικες για τον εαυτό τους «αποκαθηλώθηκε» αιφνιδίως από κεντρική πλατεία της Κοπεγχάγης μετά την παρέμβαση της αστυνομίας με την κατηγορία ότι ήταν άσεμνη.

Η φωτογράφος Mathilde Grafström, επέλεξε να φωτογραφήσει γυναίκες που δεν ανήκουν στο παραδοσιακό μοντέλο ομορφιάς, σε μια σειρά φωτογραφιών που ονόμασε «Γυναικεία ομορφιά».

«Μέσα από αυτές τις φωτογραφίες θέλω να δείξω στις νέες γυναίκες ότι είναι πιο όμορφες από ότι νομίζουν. Δείχνω στη γυναίκα ότι είναι όμορφη, και με αυτόν τον τρόπο μπορώ να την βοηθήσω να αποδεχτεί τον εαυτό της» δήλωσε η καλλιτέχνις.

Ωστόσο, η αστυνομία της πόλης δεν είχε την ίδια άποψη και προχώρησε στην αφαίρεση της άδειας έκθεσης των φωτογραφιών της, στην πλατεία Nytorv της Κοπεγχάγης.

Η ίδια τους καταγγέλλει καταδικάζοντας την άποψή τους για το γυναικείο σώμα ως προσβλητική: «Αυτή η απαγόρευση είναι εντελώς κατακριτέα. Πλήρης καταστολή της τέχνης μου», είπε. «Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτές οι εικόνες είναι προσβλητικές. Δείχνουν κάτι που βλέπετε όταν αλλάζετε ρούχα σε μια πισίνα».

Δείτε παρακάτω μερικές από τις φωτογραφίες που χαρακτηρίστηκαν άσεμνες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman