ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πάνω από 10 χρόνια "μοναξιά"... Τι εξηγούν οι ειδικοί

Tweet
Share
Tweet
Share

Στην εποχή που το σεξ προβάλλεται πιο έντονα και απροκάλυπτα από ποτέ ενώ όλο και περισσότεροι έφηβοι δηλώνουν πως έχουν ολοκληρωμένες επαφές, υπάρχουν άνθρωποι που απέχουν τελείως. Βασική αιτία; Η ανασφάλεια που νιώθει ο καθένας, επισημαίνουν οι ψυχολόγοι.

Για την εμπειρία της μιλά στον Guardian μια 46χρονη γυναίκα η οποία όπως εξομολογείται έχει να κάνει σεξ πάνω από δέκα χρόνια. Η ίδια εξηγεί πως έφτασε σε αυτό το σημείο χωρίς φυσικά να το έχει σχεδιάσει.

«Είμαι μια 46χρονη γυναίκα που δεν έχει κάνει σεξ πάνω από 10 χρόνια. Δεν το είχα σχεδιάσει ποτέ, αλλά βρίσκομαι σε ένα φαύλο κύκλο: Ανησυχώ πολύ για το πώς θα εξηγήσω το γεγονός αυτό στον πιθανό μου σύντροφο και όσο αυτή η κατάσταση συνεχίζεται, γίνεται όλο και χειρότερα. Δεν θέλω να ζήσω την υπόλοιπη ζωή μου χωρίς σεξ και αγάπη», αναφέρει.

Δεν είναι η μόνη. Μια γυναίκα συνήθως ρίχνει τις ευθύνες για την απουσία της σεξουαλικής ζωής στον εαυτό της, ενώ σύνηθες είναι το φαινόμενο να αμφισβητεί τη θηλυκή της υπόσταση.Ίσως, θεωρεί ότι οι άνδρες δεν την ποθούν αρκετά και μπαίνει στη διαδικασία να αναρωτιέται τι δεν κάνει καλά. Αρχίζει και χρεώνει τον εαυτό της, θεωρώντας ότι φταίει η ίδια.

Είναι δυνατόν να απομονωθεί κοινωνικά ή να αποφεύγει κάθε είδους κοινωνική συναναστροφή με άνδρες για να μην αισθανθεί απόρριψη.

Η ψυχοθεραπεύτρια Pamela Stephenson Connolly της απαντά ότι η λύτρωση για εκείνη θα έρθει αν καταπολεμήσει την ανασφάλεια και πάρει ρίσκα. «Δεν πρέπει να φοβάστε την απόρριψη, ακόμα και τη γελοιοποίηση. Είναι ένα σημαντικό βήμα για να ξεκολλήσετε», τονίζει η γιατρός.

  

H ανασφάλεια βασική αιτία για την αποχή 

«Γίνετε πιο κοινωνική και συνδεθείτε με άνδρες με στόχο τη διασκέδαση και τη φιλία. Αν γίνετε πιο κοινωνική, αργά ή γρήγορα θα γίνεται πιο ελκυστική. Θα πρέπει να βγείτε από τη ζώνη της άνεσής σας και να προχωρήσετε. Αγαπήστε το σώμα σας και δώστε του ευχαρίστηση. Κάθε ανθρώπινο ον μπορεί να είναι ελκυστικό σε ένα άλλο. Και μην ανησυχείτε για τις αρνητικές απόψεις των πιθανών συντρόφων σας για τη μακροπρόθεσμη αγαμία σας: δεν χρειάζεται καν να τους το πείτε. Η ακόμα και να τους το πείτε, οι περισσότεροι απλά θα υποθέσουν ότι έχετε υψηλά πρότυπα», καταλήγει.

Τι γίνεται όμως όταν δεν υπάρχει σεξ στη ζωή μας; Και κυρίως... τι παθαίνει το σώμα μας όταν κάνουμε αποχή από το σεξ; Η ειδική σε θέματα σεξουαλικής υγείας, Δρ. Sari Cooper από τη Νέα Υόρκη μας δίνει απαντήσεις. Το σεξ αποτελεί καλή άσκηση γιατί ανεβάζει τους παλμούς της καρδιάς, με αποτέλεσμα να καίμε και θερμίδες. Επίσης κατεβάζει την πίεση, καταπολεμά τους πονοκεφάλους και βοηθά να κατανικήσουμε την κατάθλιψη. 

Τι κακό συμβαίνει λοιπόν στο σώμα μας κατά την αποχή; Ορισμένοι άνθρωποι, όταν δεν έχουν κάνει σεξ για πολύ καιρό μπορεί να είναι πιο επιρρεπείς σε ασθένειες που προκαλούνται από άγχος ενώ είναι και λιγότερο παραγωγικοί αφού δεν μπορούν να λειτουργήσουν σωστά.

Η αλήθεια είναι πως δεν θα βάλουμε κιλά και δεν θα ανεβάσουμε πίεση αν απέχουμε από το σεξ, υπάρχουν και θετικά πράγματα που μπορεί να πάρει το σώμα από την αποχή. Ποια είναι αυτά; Έπειτα από ένα αρκετά μεγάλο διάστημα αποχής από το σεξ το σώμα μας σταματά να το έχει και τόσο ανάγκη. Κι αυτό γιατί όσο περισσότερο σεξ κάνει κανείς τόσο περισσότερο ερεθίζονται οι ερωτικές του διαθέσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman