ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πώς κατασκευάζονται τα ιστορικά πιάνα Steinway;

Tweet
Share
Tweet
Share

Απόφοιτος αρχιτεκτονικής ο Christopher Payne δούλεψε στο χώρο, ενώ στη συνέχεια αποφάσισε να ασχοληθεί με τη φωτογραφία.

Ένα από τα ζητήματα με τα οποία έχει ασχοληθεί είναι η παράδοση της Αμερικής στη βιομηχανία ή στην βιοτεχνία. Οι επιχειρήσεις εκείνες που αντέχουν για εκατοντάδες χρόνια. Τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα η διαδικασία κατασκευής του προϊόντος, η δεξιοτεχνία, η υπομονή, η σημασία στην λεπτομέρεια.

Ο Payne με μπαμπά και παππού πιανίστες αποφάσισε να μπει μέσα στο εργοστάσιο πιάνων Steinway & Sons στην Αστόρια της Νέας Υόρκης. Τα πιάνα Steinway είναι πασίγνωστα και ξεκίνησαν να φτιάχνονται το 1853 στο Μανχάταν.

Ο Payne θέλει να αναδείξει την αφοσίωση και την προσοχή που έδειχναν παλιότερα οι κατασκευαστές στα αντικείμενα που έφτιαχναν, κάτι που πια με τις τεράστιες εταιρείες και τις υπερμαζικές παραγωγές δεν υπάρχει, ούτε στη φαντασία…

Οι φωτογραφίες του, αναδεικνύουν στάδιο, στάδιο, πως τα ξύλα, τα σύρματα, τα κόκκαλα, γίνονται σιγά σιγά ένα σπουδαίο μουσικό όργανο που μας πλημμυρίζει με συναισθήματα.

piano 1

piana 2

piana 3

piana 4

piana 5

piana 6

piana 7

piana 8

piana 9

piana 10

piana 11

piana 12

piana 13

stein

stein 1

stein 3

stein 4

stein 5

stein 6

stein 7

stein 8

stein 9

stein 10

stein 11

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman