ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Οι Κινέζοι κλέβουν τα τούβλα του Σινικού Τείχους!

Tweet
Share
Tweet
Share

Με ποινικές διώξεις θα βρεθούν αντιμέτωποι όλοι όσοι κλέβουν τούβλα από το Σινικό Τείχος, προειδοποιούν οι πολιτιστικές αρχές της Κίνας, με την Unesco να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την έκταση που έχει πάρει το φαινόμενο, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα "Γκάρντιαν".

Κινέζοι αξιωματούχοι στην κρατική διοίκηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, ανακοίνωσαν ότι, από εδώ και στο εξής θα πραγματοποιούνται τακτικές επιθεωρήσεις και δειγματοληπτικοί έλεγχοι κατά μήκος των 21 χιλιάδων χιλιομέτρων του κτίσματος προκειμένου να εφαρμοστούν τα μέτρα που έχουν θεσπιστεί από τις τοπικές αρχές εδώ και μία δεκαετία.

Μέχρι τώρα, με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο, έχουν γίνει ελάχιστα για να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση ένα από επτά θαύματα του κόσμου.

Οι δυσμενείς περιβαλλοντικές συνθήκες όπως οι ισχυροί άνεμοι αλλά και οι έντονες βροχοπτώσεις ενοχοποιούνται και αυτές για την διάβρωση σχεδόν του ενός τρίτου του κτίσματος. Όμως Κινέζοι αξιωματούχοι κάνουν λόγο και για απερίσκεπτη ανθρώπινη συμπεριφορά σε ότι αφορά την καταστροφή των τμημάτων του.

Σχεδόν το ένα τρίτο του Σινικού Τείχους έχει εξαφανιστεί

Πολλοί από τους χωρικούς που ζουν κοντά στο Σινικό Τοίχος κατηγορούνται ότι κλέβουν τούβλα για να τα χρησιμοποιήσουν ως δομικά υλικά ή να τα πουλήσουν, σύμφωνα με κινεζικά ΜΜΕ.

«Δεν υπάρχει ζημιά ευρείας κλίμακας, όμως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης, Ντονγκ Γιαοχούι και πρόσθεσε:

«Το πρόβλημα είναι ότι ξοδεύουμε πολλά χρήματα για την επισκευή του Σινικό Τείχους αντί να το διατηρούμε». Σύμφωνα με τα στοιχεία των ειδικών,  λιγότερο από το 10% των τμημάτων του θεωρούνται καλοδιατηρημένα.

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman