ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Είναι το σεξ θέμα ιδεολογίας;

Tweet
Share
Tweet
Share

Περισσότερο ικανοποιημένοι φαίνεται πως είναι από τη σεξουαλική τους ζωή οι συντηρητικοί, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις αποδεικνύεται πως είναι πιο ευχαριστημένοι από τη ζωή γενικώς. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες από την διεθνή εταιρία YouGov: What the world thinks, τα άτομα που τοποθετούν τους εαυτούς τους στην δεξιά «πτέρυγα» της πολιτικής είναι περισσότερο ικανοποιημένοι από όλους τους υπόλοιπους.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 19.000 ατόμων σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Γαλλία, Δανία και Σουηδία για τη νέα έκδοση του βιβλίου Sex, Lies and the Ballot Box (Σεξ, Ψέματα και η Κάλπη) και αποκάλυψε πως όσο πιο δεξιά κινείται κανείς στις πολιτικές πεποιθήσεις, τόσο πιο πολύ φαίνεται να απολαμβάνει τις ερωτικές του συνευρέσεις.

Το πόρισμα της «χαρούμενης δεξιάς» ήταν το ίδιο και στις 5 χώρες. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι αριστεροί δήλωσαν ικανοποιημένοι από τη σεξουαλική σε ποσοστό 66% έναντι 73% των δεξιών. Η ίδια έρευνα έδειξε ότι επίσης στη Βρετανία όσο πιο δεξιός είναι κάποιος, τόσο πιο ευτυχισμένος είναι συνολικά με τη ζωή του. Το αντίθετο φαίνεται να ισχύει στη Γαλλία, όπου οι αριστεροί εμφανίζονται πιο ευτυχισμένοι από τους συντηρητικούς. Πάντως ο Τζο Τουάιμαν, επικεφαλής της πολιτικής και κοινωνικής έρευνας της YouGov, φροντίζει να επισημάνει το «αυτονόητο»: «Αυτό το πόρισμα δεν σημαίνει ότι η αλλαγή των πολιτικών πεποιθήσεών σας θα σας κάνει πιο χαρούμενους στο κρεβάτι». 

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman