ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Γνωρίστε γιατί δεν πρέπει να πίνετε καφέ από τις κούπες του γραφείου

Tweet
Share
Tweet
Share

Τι είναι ακόμα πιο βρόμικο και μολυσμένο από το σφουγγαράκι για τα πιάτα ή το κινητό μας τηλέφωνο;

Η κούπα καφέ του γραφείου! Αυτό μας λέει τουλάχιστον μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «The Journal of Dairy, Food, and Environmental Sanitation» και βρήκε πως το 90% από τις κούπες του γραφείου είναι καλυμμένες με μικρόβια και βλαβερούς μικροοργανισμούς.

Και, ακόμα χειρότερα, το 20% αυτών περιέχουν μικροσωματίδια κοπράνων στην επιφάνειά τους! Ναι, σωστά διαβάζετε, μία στις πέντε κούπες που χρησιμοποιούνται στα γραφεία καλύπτονται από εναποθέσεις κοπράνων.

Το πράγμα γίνεται όμως ακόμα πιο ζοφερό, καθώς οι ερευνητές βρήκαν πως το ποσοστό αυξάνεται εκθετικά όταν οι κούπες σκουπίζονται με το χαρτί κουζίνας ή το σφουγγαράκι της κουζίνας του γραφείου. Το ποσοστό μπορεί έτσι να φτάσει από το 20% ακόμα και στο… 100%.

Όπως είναι φυσικό, η μελέτη προτείνει να αποφεύγεται σε κάθε περίπτωση η χρήση της κούπας του γραφείου. Οι ερευνητές συνιστούν να φέρνουμε μια κούπα από το σπίτι μας και να τη βάζουμε στο πλυντήριο πιάτων της οικίας μας το απόγευμα. Όσο για το γραφείο, μας λένε πως η χρήση πλυντηρίου πιάτων είναι επιβεβλημένη.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μελέτης Dr. Charles Gerba, καθηγητή μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, στις κούπες του καφέ του γραφείου εντοπίστηκαν ακόμα και βακτήρια e.coli σε συγκεντρώσεις που γίνονται επικίνδυνες για τον άνθρωπο.

Τα ευρήματα επιβεβαίωσε και δεύτερη μελέτη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια από τον Dr. Scott Kelley, η οποία αναγνώρισε πάνω από 500 βακτήρια στις κούπες καφέ του γραφείου. Και τα γνωστά μικροσωματίδια των κοπράνων, αλίμονο…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2023 Premium S.A. All Rights Reserved.