ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η λάγνα... ομορφιά της ανατολής

Tweet
Share
Tweet
Share

Την "ιδιαίτερη" ομορφιά της Ανατολής αποτυπώνει με το φακό του ο ίδιος ο Σάχης της Περσίας, Νασρεντίν (ή αλλιώς Νασρ αλ Ντιν Σαχ) που βασίλεψε από το 1848 έως το 1896. Ο Σάχης απαθανάτισε το χαρέμι του, καθώς δεν επιτρεπόταν άλλος να βγάλει φωτογραφία τα πρόσωπα των γυναικών του. Επηρεασμένος από τη φινέτσα και το υψηλής αισθητικής στυλ των μπαλέτων Μπολσόι, τα οποία παρακολούθησε στην πόλη του φωτός, έντυσε το χαρέμι του με... μίνι φούστες.

Όπως αποδεικνύει η ιστορία, τα χαρέμια της Ανατολής δεν φημίζονταν ανέκαθεν για τις αιθέριες υπάρξεις τους. Αποκλειστική πρόσβαση σε αυτά είχε μόνο ο σουλτάνος και οι ευνούχοι, που υπηρετούσαν τις συζύγους του μεγαλειότατου, τις παλλακίδες του και άλλες γυναίκες της οικογενείας του. Οι Δυτικοί ζωγράφοι και λογοτέχνες, οι οποίοι δεν μπορούσαν να εισέλθουν στα χαρέμια, επιστράτευσαν τη φαντασία τους και αποτύπωσαν στον καμβά τα χαρέμια.

Οι περισσότερες γυναίκες ήταν αρκετά ευτραφείς, αντί να βγάζουν τα φρύδια τους επεδίωκαν να τα ενώσουν σε μια ενιαία γραμμή, άφηναν μουστάκι και όσες δεν είχαν έντονη τριχοφυία έβαφαν ένα μουστάκι με μολύβι. Φορούσαν μια μαντήλα, φούστες σαν ομπρέλες με πολλές πτυχώσεις μέχρι το γόνατο και κεντημένες κάλτσες. Απολαύστε το στυλ που επικρατούσε στο παλάτι ενός μονάρχη της Ανατολής.

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7

Image 8

Image 9

Image 10

Image 11

Image 12

Image 13

Image 14

Image 15

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman