ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η "σκοτεινή" πλευρά της ισότητας

Tweet
Share
Tweet
Share

Η μάχη για την ισότητα των φύλων έφερε τις γυναίκες λίγα βήματα πιο κοντά στους άνδρες. Ορισμένοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι οι γυναίκες ήρθαν λίγα βήματα πιο μπροστά από τους άνδρες. Μαζί όμως με τα δικαιώματα, φαίνεται ότι απέκτησαν και τις κακές ανδρικές… συνήθειες. Σύμφωνα μάλιστα με την έρευνα «Η σκοτεινή πλευρά της ισότητας» του ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας Ανάπτυξης) οι γυναίκες άρχισαν να καταναλώνουν αλκοόλ, στον ίδιο βαθμό με τους άνδρες. Ακολουθούν πλέον την ανδρική πρακτική του να πίνουν γρήγορα, μεγάλες ποσότητες οινοπνευματωδών ποτών με στόχο να μεθύσουν και να χάσουν τον έλεγχο.

Και αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνο. Υπάρχει μια σειρά από «δεινά» που έχουν μπει στη σφαίρα της θηλυκότητας καταστρέφοντάς την. Δεν είναι λίγες γυναίκες που υποστηρίζουν σήμερα, ότι ήταν καλύτερα παλιά. Η διαφορετική – κι όμως - γυναικεία άποψη περί δεινών που συνοδεύουν την ισότητα:

Παντελόνια

Έγραψε ολόκληρο βιβλίο «Γυναίκες με παντελόνια: μια σπάνια εικόνα» για να δηλώσει την αποστροφή του στη συνήθεια των γυναικών να φορούν παντελόνια.

Women in Trousers from 1930s 40s 3

Ο ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίας Δημήτρης Μερχεσίνης (γεννηθείς το 1934) που δραστηριοποιήθηκε σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο δήλωνε το 2013, ότι «Εκατοντάδες γυναίκες θα έδειχναν πολύ ωραιότερες με φορέματα ή φούστες είναι ντροπιαστικά απωθητικές φορώντας παντελόνια».

Ψήφος

Αρκεί να δείτε τα αποτελέσματα των εκλογών. Δεν ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα όταν ψήφιζαν μόνο οι άνδρες και δεν απασχολούσαμε το μυαλό μας με την πολιτική; Αφήστε τα σημαντικά πράγματα για εκείνους που δικαιωματικά φορούν παντελόνια. Ας ασχοληθούμε εμείς με ρούχα, κοσμήματα και άλλα σημαντικά ζητήματα.

Χρήματα

Πάνω που προσπαθήσαμε να κερδίσουμε μια θέση στον ανδροκρατούμενο κόσμο, αποκτήσαμε και πρόσβαση στο χρήμα. Μέχρι και τραπεζικούς λογαριασμούς έχουμε πλέον. Και; Τι καταλάβαμε; Εξακολουθούμε να αμειβόμαστε με χαμηλότερους μισθούς από ότι οι άνδρες και συνεχίζουμε να ξοδεύουμε το μεγαλύτερο μέρος σε καλλυντικά.

woman paying

Αφεντικά

Θυμηθείτε εκείνη την διευθύντρια που είχατε στις αρχές της δεκαετίας του ’80, με το καφέ ταγιέρ, όταν εργαζόσουν στις ασφάλειες; Δεν είχαμε περάσει και πολύ καλά μαζί της.

brown suit

Όλες οι γυναίκες είναι ίδιες όταν βρίσκονται σε θέσεις ισχύος, για αυτό και θα πρέπει να παραμένουν γραμματείς για μια ζωή.

Δονητές

Οι πωλήσεις δονητών είναι στα ύψη, τα sex-toys πουλάνε παγκοσμίως σαν τρελά.

Sex shop July 18 2009

Οι τρέχουσες προβλέψεις θέλουν τους άνδρες να αποτελούν είδος απαρχαιωμένο μέχρι το 2025. Για αυτό προσοχή, ο κίνδυνος είναι τεράστιος και είναι πολύ κοντά μας.

Οικογενειακός προγραμματισμός

Πριν αποκτήσουν οι γυναίκες τη δυνατότητα προγραμματισμού της αναπαραγωγής βρίσκονταν αγκιστρωμένες σε μωρά, παιδικές αρρώστιες, μπιμπερό, πάνες κτλ.

Common Pill Myths

Τώρα που δικαιούνται να κάνουν ένα διάλλειμα από τη δημιουργία έχουν άφθονο χρόνο, δυστυχώς, να ασχοληθούν με ανδρικά ζητήματα. Προσπαθούν να επιβάλουν την παρουσία τους σε ζητήματα όπως η πολιτική, επιστήμη, τέχνη.

 

Πηγή: theguardian

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman