ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πώς θα μειώσετε το βάρος στις αποσκευές σας;

Tweet
Share
Tweet
Share

Φτάνετε στο αεροδρόμιο με τις βαλίτσες στο χέρι για να προλάβετε την πτήση για Νέα Υόρκη. Το φορτίο είναι βαρύ και τα άνω άκρα σας δεν φτάνουν για να κρατήσουν τα "μπαγκάζια" που αποφασίσατε να πάρετε μαζί. Λίγο πριν την επιβίβαση, ο υπάλληλος σας ενημερώνει πως δεν γίνεται να ταξιδέψετε έτσι. Την τελευταία στιγμή τρέχετε να αδειάσετε τις τσάντες σας και να αφήσετε πίσω ότι δεν είναι απαραίτητοΤο βάρος των αποσκευών στα αεροπορικά ταξίδια είναι το αιώνιο άγχος όλων των τουριστών κάθε φορά που επιλέγουν να βρεθούν εκτός των συνόρων. Ιδιαίτερα σήμερα, που οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείας λανσάρουν φθηνότερα εισιτήρια, με την προϋπόθεση να μην ταξιδεύετε με βαλίτσες, παρά μόνο μια χειραποσκευή συγκεκριμένων διαστάσεων.

Η αεροπορική βιομηχανία πρόσφατα ανακοίνωσε πως θα επανεξετάσει το ζήτημα του φορτίου στις πτήσεις, έτσι ώστε οι πελάτες των εταιρειών να μην ταλαιπωρούνται. Η  Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) πρότεινε τον επανακαθορισμό του επιτρεπόμενου μεγέθους των αποσκευών στα 55 εκατοστά ύψος, 35 εκατοστά πλάτος και 20 εκατοστά βάθος. Το «πακέτο» είναι 21% μικρότερο απ’ αυτό που πρόσφατα εγκρίθηκε από την American Airlines, τη Delta Air Lines και τη United Airlines αλλά και από αυτό που επιτρέπουν για τις διεθνείς πτήσεις οι εταιρείες Qantas και Virgin. (56cm x 36cm x 23cm)

l2

Οι αεροπορικοί κολοσσοί των Air China, Avianca, Azul, Cathay Pacific, China Southern, Emirates, Lufthansa και Qatar έχουν ήδη δεσμευτεί πως θα υιοθετήσουν τους νέους κανόνες. Το πλάνο που προτείνεται έχει σχεδιαστεί, έτσι ώστε σε ένα αεροπλάνο 120 θέσεων, ο κάθε επιβάτης να τοποθετεί τις αποσκευές του στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους πάνω από τη θέση του.

 

Η αεροπορική βιομηχανία πρόσφατα ανακοίνωσε πως θα επανεξετάσει το ζήτημα του φορτίου στις πτήσεις

Εκτός όμως από την αρμοδιότητα των αεροπορικών εταιρειών, για τις αποσκευές πρέπει να μεριμνεί και ο εκάστοτε επιβάτης προκειμένου να γλιτώνει το άγχος της τελευταίας στιγμής. Η αθρογράφος Brigid Delaney προτείνει μέσω του Guardian στους αναγνώστες της:

1)    Πριν το ταξίδι να πακετάρουν πράγματα σαν να ήταν καλοκαίρι. Αν κάνει ζέστη και έχει ήλιο, σίγουρα θα γλιτώσετε τα χοντρά μπουφάν, τα μάλλινα πουλόβερ και τις μπότες που θα παίρνατε μαζί σε περίπτωση χειμερινής εξόρμησης. Φυσικά δεν είστε Θεοί, ο καιρός πρέπει να είναι με το μέρος σας. Επιλέξτε, για κρύα κλίματα, ζεστά ρούχα τα οποία όμως να είναι λεπτά και ελαφριά.

l1

2)    Την ημέρα του ταξιδιού να φορούν ό,τι θέλουν να πάρουν μαζί τους. Και κυρίως τα ογκώδη. Αν είναι δυνατόν, όλα τα ογκώδη μαζί. Στην περίπτωση βέβαια αυτή θα εξοικονομήσετε χώρο, αλλά κατά πάσα πιθανότητα οι γύρω θα σας περάσουν για τρελό!

3)    Να ακολουθήσουν τα χνάρια της ρεπόρτερ, Joan Didion, η οποία κάθε φορά που ταξίδευε έφτιαχνε λίστα με τα απαραίτητα και μόνο αγαθά, την οποία μάλιστα τηρούσε αυστηρά.

75a81ae4 972a 44a0 b03a a77b0bb03c6a 620x372

Πηγή: guardian.com

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman