ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Είναι όλα θέμα ύψους;

Tweet
Share
Tweet
Share

Οι ψηλοί άνθρωποι κατά τη γνώμη πολλών είναι και περισσότερο ερωτεύσιμοι… Από την άλλη οι μικροκαμωμένοι εκπέμπουν μια άλλου είδους γοητεία, που προσελκύει πολλά άτομα του αντίθετου φύλου. Πρόσφατα Αμερικανοί επιστήμονες πραγματοποίησαν έρευνα σχετικά με το πώς το ύψος αλλά και το βάρος επηρεάζουν τη σεξουαλική ζωή ανδρών αλλά και γυναικών.

Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στo Εvolutionary Psychology βασίστηκε στις απαντήσεις περίπου 60.000 ανδρών και γυναικών 18 έως 65 ετών. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Τσάπμαν της Καλιφόρνια μελέτησαν τη σχέση ύψους και βάρους (ΔΜΣ) με τον αριθμό των σεξουαλικών συντρόφων των συμμετεχόντων, ενώ συμπέραναν πως οι πιο κοντοί άνδρες έχουν λιγότερες ερωτικές επιτυχίες, αυτό όμως δεν σημαίνει πως οι ψηλότεροι είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από τη σεξουαλική τους ζωή.

 

Οι άνδρες όσο και οι γυναίκες ηλικίας 30-44 ετών είχαν αλλάξει 8 ερωτικούς συντρόφους

Σε γενικές γραμμές τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες ηλικίας 30-44 ετών είχαν αλλάξει 8 ερωτικούς συντρόφους. Από το σύνολο των συμμετεχόντων, ποσοστό 58% των ανδρών και 56% των γυναικών δήλωσαν πως έχουν αλλάξει περισσότερους από 5 ερωτικούς συντρόφους, ενώ το 29% των ανδρών και το 23% των γυναικών δήλωσαν πως έχουν αλλάξει περισσότερους από 14 ερωτικούς συντρόφους.

Αναφορικά με τη σχέση ύψους και σεξουαλικής ζωής, αν και οι πιο ψηλοί άνδρες είχαν κατά μέσο όρο περισσότερες σεξουαλικές επιτυχίες, οι διαφορές με τις υπόλοιπες ομάδες ύψους ήταν μικρές, με εξαίρεση τους πολύ κοντούς άνδρες, οι οποίοι είχαν αλλάξει κατά μέσο όρο πέντε ερωτικές συντρόφους κατά τη διάρκεια της ζωής τους, ενώ για τις υπόλοιπες ομάδες ύψους ο μέσος όρος ήταν οι 7 γυναίκες.

o WOMAN TALL MAN facebook

Αρκετές έρευνες έχουν καταδείξει ότι οι γυναίκες προτιμούν τους άνδρες που είναι ελαφρώς ψηλότεροι από αυτές, σύμφωνα με το Δρ Ντέιβιντ Φρέντρικ, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας και καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Τσάπμαν.

Όσον αφορά το Δείκτη Μάζας Σώματος, οι άνδρες που βρίσκονται στη μεσαία κλίμακα του δείκτη αλλά και οι ελαφρώς υπέρβαροι άντρες ήταν αυτοί που είχαν τις περισσότερες σεξουαλικές επιτυχίες. Αντιθέτως, εκείνοι που κρίνονται ως λιποβαρείς βάσει ΔΜΣ ήταν αυτοί που είχαν τις λιγότερες ερωτικές επιτυχίες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman