ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Χλιδή και απόλαυση στις ράγες του τρένου

Tweet
Share
Tweet
Share

Για μια ανεπανάληπτη εμπειρία κάνουν λόγο οι λάτρεις των ταξιδιών με το τρένο, οι οποίοι υποστηρίζουν πως μέσω αυτών ο επιβάτης έχει τη δυνατότητα να απολαύσει μοναδικά τοπία κατά τη διαδρομή αλλά και να βιώσει την παραδοσιακή αυτή περιήγηση μακριά από τα σύγχρονα μέσα. Κι αν κάποιος θεωρεί πως το ταξίδι με το τρένο δεν μπορεί να συνδυαστεί με την πολυτέλεια, οι παρακάτω εικόνες μπορούν αποδείξουν το αντίθετο. Ο λόγος για τα πιο χλιδάτα βαγόνια στον κόσμο τα οποία ενδείκνυνται για εκείνους που επιθυμούν περιπέτεια στο ταξίδι τους χωρίς όμως να στερηθούν τίποτα από τις ανέσεις που θα είχαν σε ένα πολλών αστέρων ξενοδοχείο…

1. Rovos Rail, Νότια Αφρική

Όσοι αγαπούν το ταξίδι με το τρένο μπορούν να επιλέξουν ένα από τα επτά δρομολόγια με το Rovos Rail στην Αφρική, με τα πιο δημοφιλή να είναι στο Κέιπ Τάουν και την Πρετόρια.

treno 2

treno 3

2. Venice-Simplon Orient Express, Ευρώπη

Ταξιδεύει τους επιβάτες του από το Λονδίνο στη Βενετία, μέσω Παρισιού. Σε αυτό θα ταξιδέψετε σε καμπίνες-σουίτες με μωσαϊκό στις τουαλέτες και δωμάτια που συνδέονται, θα γευτείτε δείπνο 4 πιάτων και θα πιείτε από κρυστάλλινα ποτήρια Lalique, ενώ οι ήχοι από το πιάνο του θα σας ταξιδέψουν σε άλλες εποχές.

treno 4

treno 5

3. The Eastern & Oriental, Νοτιοανατολική Ασία

Τα βαγόνια είναι στα χρώματα του σμαραγδί και του κρεμ, ενώ το εσωτερικό τους είναι εμπνευσμένο από την ταινία Shanghai Express του 1932. Το καλύτερο σημείο της διαδρομής του είναι η γέφυρα του ποταμού Kwai και οι προεδρικές του καμπίνες μετρώνται στα 11,6 τετραγωνικά μέτρα, με δυο κινητές πολυθρόνες και mini bar.

tr 7

tr 8

4. The Blue Train, Νότια Αφρική

Το Blue Train περνάει μέσα από τις ανοιχτές εκτάσεις της Νότιας Αφρικής από την Πρετόρια στο Κέιπ Τάουν και αντίστροφα, παρέχοντας σουίτες με μπάνια και κρεβάτια σχεδιασμένα κατά παραγγελία. Οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν τα τοπία από τα οποία περνάει το τρένο μέσω οθονών, χαλαροί στη σουίτα τους.

tr 9

tr 10

5. Iran on the Danube Express, Ευρώπη και Μέση Ανατολή

Το ταξίδι από την Ευρώπη στο Ιράν μπορεί να μην είχε επιχειρηθεί πριν γραφτεί το The Road to Oxiana τη δεκαετία του ’30, αυτοί όμως που θέλουν να ακολουθήσουν τα βήματα του συγγραφέα Robert Byron μπορούν να βρουν ένα παρόμοιο μονοπάτι στο πρώτο ευρωπαϊκό τρένο που επέτρεψε ποτέ το Ιράν να μπει στη χώρα. Με σημείο αναχώρησης τη Βουδαπέστη, οι ταξιδιώτες έχουν πολλά να δουν, ενώ μπορούν και να ξεκουραστούν στις πολυτελείς καμπίνες του, με την ξύλινη επένδυση και τα ριγέ, βελούδινα υφάσματα.

tr 11

tr 12

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman