ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Το "αόρατο" νησί δίπλα στο Ναγκασάκι

Tweet
Share
Tweet
Share

Δεκαπέντε περίπου χιλιόμετρα νότια του Ναγκασάκι βρίσκεται το νησί Χασίμα. Ο λόγος για ένα από τα 505 νησιά που δεν κατοικούνται στην Περιφέρεια του Ναγκασάκι. Υπήρχε εκεί ζωή όσο υπήρχαν και τα ορυχεία. Από το 1974, όταν τελείωσαν και τα τελευταία κοιτάσματα άνθρακα, ερήμωσε.

Κάποτε ζούσαν 5.259 κάτοικοι εκεί, ενώ η τελευταία απογραφή έγινε 15 χρόνια πριν την εγκατάλειψή του, το 1959. Πλέον λειτουργεί ως τουριστικό αξιοθέατο και πολύς κόσμος το επισκέπτεται ώστε να δει την πόλη φάντασμα.

Το νησί Χασίμα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού είναι σύμβολο για την γρήγορα εκβιομηχάνιση της Ιαπωνίας και έχει μείνει στην ιστορία ως ο τόπος της καταναγκαστικής εργασίας πριν και κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο φωτογράφος Shane Thoms δεν περιορίστηκε μόνο σε ό,τι επιτρέπεται να δει ο τουρίστας. Παρά τα πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας κατάφερε να τραβήξει μοναδικά πλάνα και απαθανάτισε από άκρη σε άκρη το γεμάτο μυστήριο νησί που παρουσιάζει ενδιαφέρον από όποια οπτική κι αν το δεις. Είτε για το ζωντανό του παρελθόν, με την αρνητική και θετική του πλευρά, είτε γιατί εξακολουθεί να εκπέμπει 47 χρόνια αφού εγκαταλείφθηκε κάτι ξεχωριστό, φοβιστικό, αλλά και εντυπωσιακό συνάμα.

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7

Image 8

Image 9

Image 10

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman