ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αυτός είναι ο ιδανικός αριθμός των "πρώην"...

Tweet
Share
Tweet
Share

Πόσους "πρώην" εραστές θα θέλατε να έχει η/ο σύντροφός σας; Τουλάχιστον τρεις, απάντησε η πλειοψηφία των Βρετανών, σε πρόσφατη μελέτη. Ερευνητές από τα Πανεπιστήμια του Νότινγχαμ, του Μπρίστολ και του Σουάνσι, βρήκαν ότι οι Βρετανοί singles θέλουν να κάνουν σχέση με κάποιον/α που να έχει εμπειρία στο σεξ, όχι όμως με κάποιον/α που πηγαίνει από κρεβάτι σε κρεβάτι.

Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στην έγκυρη επιθεώρηση Journal of Sex Research, αποκάλυψε ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες αποφεύγουν να ξεκινήσουν κάτι με κάποια/ον που δεν είχε σχέσεις στο παρελθόν, από την άλλη βρίσκουν μάλλον απωθητικό ένα άτομο με πάρα πολλές σχέσεις. Όπως άλλωστε έδειξε και η μελέτη, τα άτομα με τους περισσότερους πρώην, έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να έχουν κάποιο σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα και περισσότερες πιθανότητες να απατήσουν.

Στην έρευνα έλαβαν μέρος 188 άτομα, ανάμεσά τους 104 γυναίκες. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνδρες είναι περισσότερο ελαστικοί ως προς τον αριθμό πρώην συντρόφων της γυναίκας τους αν πρόκειται για φευγαλέο έρωτα. Οι γυναίκες αντίθετα, απωθούνται από άνδρες που δηλώνουν ότι είχαν περισσότερες από 6 συντρόφους και οι άνδρες από γυναίκες που έχουν κοιμηθεί με περισσότερους από 11 άνδρες.

“Ένας σύντροφος με μεγάλη ερωτική...ιστορία έχει στατιστικά μικρότερες πιθανότητες να είναι πιστός και αφοσιωμένος, κατάλληλος για μακρόχρονη σχέση”, κατέγραψε η μελέτη.

“Αντίθετα με την εντύπωση που επικρατεί, ότι το μακρύ σεξουαλικό ιστορικό των ανδρών είναι ανεκτό, ενώ των γυναικών όχι, και τα δύο φύλα εξέφρασαν παρόμοια διστακτικότητα στο να εμπλακούν με κάποιον που είχε πάρα πολλές σχέσεις στο παρελθόν", σημείωσε ο ψυχολόγος δρ Steve Stewart-Williams.

Η μελέτη βρήκε επίσης ότι, “η μόνη σημαντική διαφορά μεταξύ των δύο φύλων είναι ότι οι άνδρες είναι πολύ πιο πρόθυμοι να κάνουν μια σχέση με κάποια γυναίκα που δεν έχει ή έχει λίγους πρώην, σε σχέση με τις γυναίκες”.

Ο μέσος αριθμός των πρώην ήταν 5,81 για τις γυναίκες και 8,4 για τους άνδρες.

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman