ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Όταν ο Picasso συνάντησε τον Αριστοφάνη

Tweet
Share
Tweet
Share

Ένα καλό βιβλίο μπορεί να διαβαστεί ξανά και ξανά. Θέλουμε να το έχουμε κοντά μας, στην βιβλιοθήκη μας γιατί αισθανόμαστε πως κάτι μας συνδέει μαζί του. Όταν όμως το καλό βιβλίο συνοδεύουν εικόνες που έχουν φιλοτεχνήσει μερικοί από τους πιο διάσημους ζωγράφους, το καλό βιβλίο γίνεται συλλεκτικό, το αποτέλεσμα είναι μαγευτικό και η σχέση μας μαζί του ακόμα πιο στενή.

Οι εκδοτικοί οίκοι "Limited Editions Club" και "The Folio Society" είναι κάποιοι μόνο από τους οίκους, που εκδίδουν τίτλους, υπό τους οποίους οι αστέρες της τέχνης και της λογοτεχνίας συναντώνται.

Οι ιστορίες του Joyce και του Shakespeare με την ματιά του Matisse και του Chagall προσφέρουν μια νέα εκτίμηση για την ικανότητα και την ευφυΐα συγγραφέα και καλλιτέχνη δημιουργώντας βιβλία-όνειρο για κάθε συλλέκτη.

Ο George Macy, ιδρυτής του εκδοτικού οίκου "Limited Editions Club",  εξέδωσε δύο από τους πιο περιζήτους και πολύτιμους τίτλους. Τη Λυσιστράτη του Αριστοφάνη, εικονογραφημένη και υπογεγραμένη απο τον Pablo Picasso το 1934 και τον Οδυσσέα του James Joyce, εικονογραφημένο από τον Henri Matisse και υπογεγραμένο και από τους δύο, το 1935.

"Λυσιστράτη" του Αριστοφάνη, εικονογραφημένη απο τον Pablo Picasso

lisistrata1lisistrata2lisistrata3"Οδυσσέας" του James Joyce με εικονογράφηση από τον Henri Matisse

ulysses1ulysses2ulysses3Ο "Δον Κιχώτης" του Cervantes εικονογραφημένο από τον Salvador Dalidon1don2Η "Τρικυμία" του Shakespeare με εικονογράφηση του Marc Chagall

tempest1tempest2Το "Κοράκι" του Edgar Alan Poe με εικονογράφηση του Gustave Dore

raven1raven2raven3Η "Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων" με εικονογράφηση του Salvador Dali

alice1alice2alice3

Περισσότερα δυναμικά δίδυμα εδώ.

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman