ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πού συμφέρει να δουλεύεις;

Tweet
Share
Tweet
Share

Μία ώρα εργασίας στην Αυστραλία ή το Λουξεμβούργο αναλογούν σε εννέα ώρες στη Λετονία ή το Μεξικό. Για κάθε ώρα που εργάζεται κανείς στην Αυστραλία αμείβεται με 9,54 ευρώ, ενώ στο Μεξικό η μία ώρα «χρεώνεται» μόλις 1,01 δολάρια. Τις μισθολογικές ανισότητες μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ καταδεικνύει κατάλογος του Οργανισμού, ο οποίος περιλαμβάνει τους κατώτατους μισθούς 27 χωρών (μεταξύ των 34 του ΟΟΣΑ είναι αυτές στις οποίες έχει θεσπιστεί ο κατώτατος μισθός), αναγόμενους σε δολάρια ανά ώρα, μετά και την φορολογική παρακράτηση.

Οι μισθολογικοί παράδεισοι αποτελούνται από την Αυστραλία και το Λουξεμβούργο, όπου βρίσκει κανείς το υψηλότερο μεροκάματο, ενώ οι πιο κακοπληρωμένοι εργαζόμενοι εντοπίζονται στην Λετονία και το Μεξικό, σύμφωνα με την κατάταξη του ΟΟΣΑ. Πρόκειται για τις καθαρές αμοιβές που αναλογούν στους εργαζόμενους στις χώρες όπου έχει θεσπιστεί ο κατώτατος μισθός. Συγκεκριμένα στην Αυστραλία η ώρα εργασίας αποτιμάται 9,54 δολάρια και στο Λουξεμβούργο 9,24 δολάρια. Αντιθέτως στη Λετονία η ώρα του εργαζόμενου «χρεώνεται» 1,46 δολάρια και στο Μεξικό 1,01 δολάρια.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 17η θέση όπου η κάθε ώρα εργασίας αμείβεται με 4,42 δολάρια, ενώ ακολουθεί η Πορτογαλία με 4,41 δολάρια, η Πολωνία με 3,59 δολάρια, η Τουρκία με 3,49 δολάρια, η Σλοβακία με 2,99 δολάρια, η Τσεχία με 2,84 δολάρια, η Ουγγαρία, η Εσθονία και η Χιλή.

chart oecd minimum wage big

Στην αμέσως προηγούμενη θέση από την Ελλάδα βρίσκεται το Ισραήλ με 4,87 δολάρια/ώρα, η Σλοβενία και η Ισπανία. Οι ΗΠΑ που εμφανίζονται στην 11η θέση με 6,26 δολάρια/ώρα αποτελεί ιδιαίτερη περίπτωση, καθώς παρουσιάζει μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των 45 πολιτειών. Για παράδειγμα στην Ουάσιγκτον ο κατώτατος μισθός για κάθε ώρα εργασίας ανέρχεται σε 9,05 δολάρια, έναντι 5,15 δολαρίων στην Τζόρτζια.

Πηγή: agenda.weforum.org

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman