ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Έσβησε ο δημιουργός των πιο θρυλικών... 7,5 εκατοστών

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Μπήκε στην οικογενειακή επιχείρηση την οποία όμως μετέτρεψε σε κολοσσό. Εκπαιδεύτηκε στην κατασκευή εκμαγείων και στη συνέχεια, το 1952, εργάστηκε στην επιχείρηση παιχνιδιών όταν τη διεύθυνση είχαν αναλάβει πια οι δύο θείοι του. Ο Χορστ Μπραντστέτερ γεννήθηκε στις 27 Ιουνίου του 1933 σε μια κωμόπολη της Βαυαρίας, κοντά στη Νυρεμβέργη. Εκεί βρίσκεται μέχρι σήμερα η έδρα της Playmobil.

 

Ο Μπραντστέτερ σύντομα πείστηκε ότι το πλαστικό και όχι το μέταλλο θα ήταν το υλικό του μέλλοντος στην κατασκευή παιχνιδιών. Η πρώτη του επιτυχία, εμπορική και οικονομική, ήρθε στα τέλη της δεκαετίας του ’50 με το χούλα-χουπ, το πλαστικό στεφάνι που «μάγεψε» παιδιά και μεγάλους και τους έκανε να χορεύουν ακατάπαυστα γυρνώντας το γύρω στη μέση τους.

playmobilΧΟΡΣΤ

Στις αρχές της δεκαετίας του ’70 η εταιρεία βρέθηκε ένα βήμα πριν τη χρεωκοπία ακριβώς λόγω της «λατρείας» της στο πλαστικό. Η πετρελαϊκή κρίση εκτόξευσε την τιμή του πλαστικού που αποτελούσε και την πρώτη ύλη των παιχνιδιών. Τότε ο Μπρανστέτερ για να ξεπεράσει το ιδιαίτερα ακριβό αυτό εμπόδιο ζήτησε από τον κατασκευαστή εκμαγείων Χανς Μπεκ να δημιουργήσει ένα παιχνίδι με τη λιγότερη δυνατή πρώτη ύλη. Έτσι γεννήθηκε η διάσημη φιγούρα των 7,5 εκατοστών. Η τεράστια επιτυχία των τριών πρώτων φιγούρων, του Ινδιάνου, του Ιππότη και του Εργάτη ήταν μόνο μια πρώτη ένδειξη του τι θα ακολουθούσε.

ippotisergatisindian 

Τα Playmobil έγιναν σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς. Πέρσι έκλεισαν τα 40 τους χρόνια και η εταιρεία έγινε η μεγαλύτερη του κλάδου στη Γερμανία. Ο κύκλος εργασιών της το 2014 έκλεισε στα 595 εκατ. ευρώ.

Playmobil funpark zirndorf piratenschiffΤο πειρατικό καράβι, σε πραγματικό μέγεθος βρίσκεται στο πάρκο της Playmobilστο Zirndorfτης Γερμανίας, στην έδρα της εταιρείας.

 

Ο Χορστ Μπραντστέτερ άφησε την Τετάρτη την τελευταία του πνοή σε ηλικία 81 ετών.

playmobil3

Είχε ήδη προετοιμάσει τη διαδοχή του από τη δεκαετία του ’90, όταν σύστησε ένα ίδρυμα που θα αναλάβει πλέον να διευθύνει την εταιρεία με βάση τις επιθυμίες του. «Με τον θάνατο του Χορστ Μπραντστέτερ η οικογένεια των Playmobil δεν χάνει μόνο τον αρχηγό, ιδιοκτήτη και πατριάρχη της αλλά και ο τομέας της κατασκευής παιχνιδιών στη Γερμανία χάνει επίσης μια από τις πιο ξεχωριστές προσωπικότητές του» σημειώνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας παιχνιδιών Geobra Brandstatter.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Comment (1)

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.