ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Άλλαξες γνώμη; Κάνε "Undo Send"!

Tweet
Share
Tweet
Share

Συντάξατε ένα e-mail, προσθέσατε το όνομα, τη διεύθυνση του παραλήπτη, εισάγατε το θέμα στο αντίστοιχο πεδίο και όταν ήρθε η ώρα της επισύναψης, το αρχείο που επιλέξατε ήταν μια πολύ προσωπική φωτογραφία αντί του επαγγελματικού περιεχόμενου αρχείου που είχατε αρχικώς σκοπό να στείλετε στον προϊστάμενό σας. Από κεκτημένη ταχύτητα, πατήσατε το «Send», χωρίς να κοιτάξετε την επισύναψη. Και το mail έφυγε. Ξεκίνησε την πορεία του, την ταχύτατη – δυστυχώς στην προκειμένη – πορεία προς τον παραλήπτη. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή που πατήσατε το send διαπιστώσατε ότι έχετε στείλει το λάθος αρχείο, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να δει ο προϊστάμενός σας. Γιατί περιέχει μια φωτογραφία σας σε πολύ προσωπικές στιγμές με έναν/μία συνάδελφο για παράδειγμα. Θέλετε η γη να ανοίξει να σας καταπιεί, γιατί είναι πλέον πολύ αργά για υπαναχώρηση. Δεν μπορείτε να κάνετε απολύτως τίποτα για να αναστρέψετε την «πατάτα» που μόλις έγινε.

undobutton

Κι όμως η Google πλέον σας δίνει τη δυνατότητα να επανορθώσετε για το μέχρι πρότινος αδιόρθωτο λάθος. Ύστερα από έξι χρόνια δοκιμαστικής λειτουργία πρόκειται άμεσα να ενεργοποιήσει την ρύθμιση «Undo Send». Πρόκειται για μια λειτουργία η οποία καθυστερεί για μερικά δευτερόλεπτα την αποστολή του email παρέχοντας στο χρήστη τη δυνατότητα να αναιρέσει την αποστολή. Για όσους χρησιμοποιούσαν τη λειτουργία που βρισκόταν σε μορφή BETA, αυτή θα παραμείνει ενεργοποιημένη με τις αναβαθμισμένες λειτουργίες. Όσοι από εμάς δεν γνωρίζαμε αυτή τη δυνατότητα μπορούμε πλέον μέσω των ρυθμίσεων του Gmail μας να το ενεργοποιήσουμε.

undo send

Όταν λανσαρίστηκε η ρύθμιση, σε δοκιμαστικό επίπεδο, το 2009 το UndoSend καθυστερούσε για 5 δευτερόλεπτα την αποστολή του email. Σήμερα, με την επίσημη λειτουργία του, παρέχεται η δυνατότητα επιλογής καθυστέρησης αποστολής του email για 5, 10, 20 ή 30 δευτερόλεπτα.

Για τους χρήστες smartphones ή tablets ωστόσο η λειτουργία ακόμη δεν είναι διαθέσιμη. Η Googleδιαβεβαίωσε ότι θα επιτρέψει και στους χρήστες κινητών συσκευών να επανορθώσουν για τυχόν λάθος αποστολή email, λανσάροντας τη ρύθμιση UndoSend και για smartphonesκαι tablets, χωρίς όμως να έχει προσδιορίσει ακόμη τον ακριβή χρόνο.

Αν δεν έχετε ενεργοποιήσει ακόμη τη λειτουργία, μήπως να το ξανασκεφτείτε. Μπορεί να σας αποτρέψει από διάφορες άβολες καταστάσεις όπως για παράδειγμα την αποστολή ενός email στον λάθος παραλήπτη…

Πηγή: mashable

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman