ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Guardian:Η ευρωπαϊκή ελίτ θέλει να "ξεφορτωθεί" τον Τσίπρα

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Ο πραγματικός σκοπός της ευρωπαϊκής ελίτ, «είναι πλέον σαφές ότι δεν θέλει απλά η ελληνική κυβέρνηση να συνθηκολογήσει», σύμφωνα με τον Βρετανό αρθρογράφο Seumas Milne του Guardian.

«Αυτό φυσικά δεν θα επιτευχθεί με στρατιωτική παρέμβαση - αυτή η επιχείρηση κατευθύνεται από το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες, και όχι από την Ουάσιγκτον», αναφέρει χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος.

Σχολιάζοντας τη χθεσινή αντίδραση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ καθώς και των επικεφαλής της Κομισιόν και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη νέα πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, ο Milne επισημαίνει ότι η πρόθεση των πιστωτών να ρίξουν την εκλεγμένη κυβέρνηση στην Αθήνα δεν μπορεί πλέον να αμφισβητείται.

«Όλες τους οι ενέργειες τις τελευταίες εβδομάδες σε σχέση με την αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που ψηφίστηκε για να ανατρέψει τις πολιτικές λιτότητας, φαίνεται να έχουν σχεδιαστεί για να προκαλέσουν διχασμό ή να δυσφημίσουν την κυβέρνηση του Τσίπρα», προσθέτει το δημοσίευμα.

Αν και η χθεσινή πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού έμοιαζε σχεδόν με πλήρη αποδοχή του πακέτου λιτότητας για το οποίο οι Έλληνες καλούνται να ψηφίσουν αυτή την Κυριακή, η Μέρκελ απάντησε ότι δεν μπορούν να υπάρξουν συνομιλίες έως ότου το δημοψήφισμα λάβει χώρα. Αυτό για τον αρθρογράφο αποτελεί ξεκάθαρο δείγμα των προθέσεων των δανειστών που θέλουν να «ξεφορτωθούν» τον Τσίπρα.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.