ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Διαβάστε τις διαθήκες της Νταϊάνα του Τσώρτσιλ και του Ντίκενς

Tweet
Share
Tweet
Share

Η βρετανική κυβέρνηση ανέβασε στο Ίντερνετ τα αρχεία διαθηκών της Αγγλίας και της Ουαλίας, τα οποία ανατρέχουν μέχρι το 1858 και περιέχουν 41 εκατ. διαθήκες. Ανάμεσά τους εκείνες του Ουίνστον Τσώρτσιλ,της πριγκίπισσας Νταϊάνας και του Καρόλου Ντίκενς.

Σε μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ερευνούν τις διαθήκες πληκτρολογώντας ένα επώνυμο και μια ημερομηνία θανάτου. Σε αυτή τη βάση μπορεί κάποιος να αποκτήσει ηλεκτρονικό αντίγραφο της επιλεγμένης διαθήκης μέσα σε διάστημα 10 ημερών έναντι 12,75 ευρώ.

Οι περίεργοι θα μπορέσουν έτσι να διαβάσουν πως ο Κάρολος Ντίκενς είχε ζητήσει να ενταφιαστεί χωρίς πολυτέλειες και ιδιωτικά, πως ο οικονομολόγος Τζον Κέινς επιθυμούσε να καταστραφούν οι περισσότερες από τις σημειώσεις και τα χειρόγραφά του που δεν είχαν δημοσιευθεί ή ακόμη πως ο μαθηματικός Άλαν Τούρινγκ μοίρασε εξίσου τα υπάρχοντά του ανάμεσα σε μια ομάδα συναδέλφων και τη μητέρα του.

Όμως καμία λεπτομέρεια για τις διαθήκες του πρώην πρωθυπουργού Ουίνστον Τσώρτσιλ ή της πριγκίπισσας Νταϊάνας δεν έχει περιληφθεί στην ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2023 Premium S.A. All Rights Reserved.