ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

"Αλήτες- Ρουφιάνοι"; Όχι δα! Όχι όλοι...

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Οι δημοσιογράφοι και οι πολιτικοί έχουν την τάση να φλυαρούν άσκοπα κάθε φορά που επιδιώκουν να συσκοτίσουν τα γεγονότα. Λέω να το αποφύγουμε.

Και να επιχειρήσουμε να φωτίσουμε μία αθέατη πλευρά του νόμου για τα ΜΜΕ.

Μια διάταξη, που πέρασε στα ψιλά. Έλα όμως που ο διάβολος βρίσκεται πάντα στις λεπτομέρειες.

Προβλέπει η διάταξη αυτή, που είναι νόμος πλέον, αφού ψηφίστηκε, ότι οι δημοσιογράφοι που εργάζονται για το ΑΠΕ, τη Γ.Γ. τύπου και την ΕΡΤ, δηλαδή στα τρία δημόσια μαγαζιά, θα έχουν το δικαίωμα να παίρνουν άδεια απο την υπηρεσία και να δουλεύουν παράλληλα σε ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης, αρκεί να μην κάνουν το ίδιο ρεπορτάζ (π.χ. οικονομικό) και για τα δύο. Θα μπορούν δηλαδή να νέμονται δύο μισθούς, όταν η πλειοψηφία των συναδέλφων τους ματώνει στην ανεργία.

Αν είχαμε τη δυνατότητα να ρίξουμε μια ματιά στους καταλόγους των μελών της δημοσιογραφικής οικογένειας, που βρίσκονται στα γραφεία των Ενώσεων Συντακτών και των ασφαλιστικών τους ταμείων, θα διαπιστώναμε πικρά και εξοργιστικά πράγματα.

Πόσοι δηλαδή και ποιοί αστέρες της δημοσιογραφίας, που δίνουν γραμμή στο πόπολο ή παριστάνουν τον κήνσορα απο το βήμα των μεγάλων ιδιωτικών μέσων, κατέχουν παράλληλα και θεσούλα σε ένα απο τα τρία δημόσια και δεν θα ήθελαν, δικαιολογημένα, να κληθούν να διαλέξουν. Τα θέλουν και τα δύο.

Αλλά και η εκάστοτε κυβέρνηση θέλει αυτοί οι αστέρες να διάκεινται φιλικά προς αυτήν. Πιο κομψά δε λέγεται αυτό το αλισβερίσι.

Κρύβουν και άλλα διαμαντάκια αυτοί οι κατάλογοι. Απο την ανάποδη όμως. Θα βρεις εκεί τα ονόματα, όσων δημοσιογράφων βιώνουν, χωρίς να έχουν ευθύνη, το άγος της ανεργίας. Αν μάλιστα προσθέσει κανείς και εκείνους που δεν αναφέρονται στους καταλόγους, επειδή δεν είναι μέλη, ο αριθμός φθάνει σε δυσθεώρητα ύψη. Η ανεργία στους δημοσιογράφους είναι απο τις μεγαλύτερες ανά κλάδο.

Όλοι αυτοί δεν ανήκουν στους εκλεκτούς, στους διαμορφωτές της κοινής γνώμης, στους συνομιλητές της εκάστοτε εξουσίας.

Μπορούν να είναι άνεργοι και να απελπίζονται την ίδια στιγμή που οι άλλοι, οι πολυθεσίτες θα διαπλέκονται.

Ο υπουργός Επικρατείας λοιπόν, Ν. Παππάς δεν δίστασε να φέρει τη ρύθμιση, που χωρίζει τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ σε πατρικίους και πληβείους. Επειδή σύστημα εξουσίας χωρίς σταδιακή αφομοίωση των διαμορφωτών της κοινής γνώμης δεν υπάρχει στο φιλελεύθερο κόσμο. Και απ΄ ότι φαίνεται ούτε στον κόσμο που οραματίζεται το νέο σύστημα εξουσίας.

Και όσοι το καλοκαίρι του 2013 συντρέξατε τους αγωνιζόμενους εναντίον του "μαύρου" στην ΕΡΤ μη ζητήσετε τα λεφτά σας πίσω. Το δάκρυ της νεαρής κυρίας των μουσικών συνόλων που σας συγκίνησε ήταν ειλικρινές. Αυτή δε θα γίνει ποτέ αργόμισθη ούτε διαπλεκόμενη. Δεν είναι δημοσιογράφος, ούτε πολιτικός. Μια απλή μουσικός είναι.

Λασκαρίνα Γερασίμου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.