ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα λόγια είναι οι σκιές των πράξεων

Tweet
Share
Tweet
Share

Μετά από μια περίοδο αβέβαιων περιπλανήσεων στις όχθες της βλαβερής πολυλογίας, η κυβέρνηση έδειξε ότι έστω απρόθυμα, θα επιστρέψει στην αξία της σιωπής.

Έπρεπε βέβαια να μεσολαβήσουν μια σειρά από τουλάχιστον ατυχείς δηλώσεις που αποκάλυπταν ανενδοίαστα, πότε ότι η χώρα βρισκόταν χωρίς κανένα σχέδιο στο χείλος του γκρεμού και πότε ότι ο βλοσυρός Σόϊμπλε μας είχε πάρει τα μέτρα, δείχνοντάς μας σκαιά, την έξοδο από το κλαμπ.

«Δεν έχουμε πει ψέματα στον Ελληνικό λαό.  Έχουμε κάνει κάποιες υπερεκτιμήσεις», λέει τώρα κομψά, σχολιάζοντας εκείνη την περίοδο του αδέξιου κυβερνητικού ναρκισσισμού, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, όταν η χώρα εισέπραττε τις λοιδορίες και τη χλεύη των δανειστών κι «έτρωγε ανελέητο ξύλο» πίσω από τις θεόκλειστες πόρτες, μέχρι να συρθεί στην ταπεινωτική υποταγή.   

Στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο, μετά τις Προγραμματικές Δηλώσεις, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνέστησε στους υπουργούς του να αποφεύγουν, αυτές τις κρίσιμες ώρες τις πολλές δηλώσεις. Αυτές τις μέρες είναι πολύ σημαντικό, τους είπε, να είμαστε μετρημένοι στις αντιδράσεις μας. Κανένας φυσικά δεν μπορεί να κλέψει το δίκιο του Πρωθυπουργού, αλλά, οι πρώτοι που απροσδόκητα έσπευσαν να το κάνουν ήταν εκείνοι στους οποίους απηύθυνε τις παραινέσεις.

Σαν να δόθηκε κάποιο μυστικό έναυσμα και όλοι αυτοί που απαρτίζουν την πινακοθήκη του υπουργικού συμβουλίου, στην οποίαν, κανένας δεν θεωρεί τον εαυτό του ακατάλληλο για το μεγάλο αξίωμα που κατέχει, πήραν σβάρνα τα επικοινωνιακά καλντερίμια και μιλάνε ακατάπαυστα από το πρωΐ μέχρι τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες! Το μόνο που καταφέρνουν, μέσα από την επανάληψη αφόρητων στερεοτύπων, είναι να διαδίδουν τη σύγχυση και τον τρόμο στους ενεούς πολίτες, αυξάνοντας το κασέ των τηλεαστέρων που τρίβουν, σαν ικανοποιημένοι έμποροι όταν ξεπουλάνε, τα χέρια τους…

Πότε δουλεύουν; Είναι προφανές ότι δε δουλεύουν. Απλώς διαχειρίζονται την κατάσταση, κι αυτό, δίχως έμπνευση και πάθος, σαν ξεκούρδιστοι τροχονόμοι που έχουν χάσει το ρυθμό της κυκλοφορίας και παριστάνουν με ύφος αυτοβαρυσήμαντο, ότι μεριμνούν δήθεν και φλέγονται για τα μεγάλα προβλήματα του τόπου...

Γ.Χ

  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman