ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ζούμε σε καιρούς αστεφείς

Tweet
Share
Tweet
Share

Ο Μπόρχες φανταζόταν τον Παράδεισο σαν ένα είδος βιβλιοθήκης και ο Νίτσε ως ένα τελείως βαρετό μέρος. Οι τζιχαντιστές μάλλον δεν πάσχουν από καμία από τις δύο φαντασιώσεις. Στην δική τους Εδέμ της πεπτωκυίας Εύας περιμένουν να βρουν όχι μόνο την Εύα αλλά και καμιά εβδομηνταριά ακόμα.

Όμως επειδή η έσχατη ώρα στην ίδια Κοιλάδα θα μας έβρει όλους ως γνωστόν κι επειδή το κάθε πράμα στον καιρό του, τώρα το Ρωσοτουρκικό μας καίει κι όχι η σωτηρία της ψυχής.

Τους δε Ρώσους τους καίει και τους τσουρουφλίζει . Δεν θα ξεχάσουν εύκολα το άδειασμα του πρώτου μαύρου Προέδρου, ο οποίος «αγαπάει τους Γάλλους» μετά το χουνέρι που τους έλαχε αλλά δεν αγάπησε ξαφνικά και τον ομόλογο του Πούτιν. «Η Τουρκία», λοιπόν, «όπως κάθε χώρα, έχει το δικαίωμα να υπερασπίζεται τα εδάφη της και τον εναέριο χώρο της». Η Αμερική θα περιοριστεί να διασφαλίσει ότι «θα αποφευχθεί οποιουδήποτε είδους κλιμάκωση». Εξάλλου προτεραιότητα ήταν πάντα για την Αμερική να αποφεύγει τις «κλιμακώσεις»...

Κι ενώ Ρώσοι και Φράγκοι το φυσάνε και δεν κρυώνει, ο Άσαντ καρφώνει Νταβούτογλου - Ερντογάν και τους δυτικούς που παρακολουθούν ως «θεατές» τα καθέκαστα στη Μέση Ανατολή. Ε, υπερβολές. Άλλωστε τώρα αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν για να ξεκάνουν τον ISIS(και τον ίδιο τον Άσαντ μάλλον), αν έως τότε δεν έχουν εξαφανίσει ο ένας τον άλλον. Αλλά κι αυτές οι κακοήθειες για λαθρεμπόριο πετρελαίου από τον υιό του Σουλτάνου Έρντο σε συνεργασία με το Ισλαμικό κράτος και για τη δήθεν στήριξη του ISIS από Άραβες και Τούρκους... Ή το άλλο με το προσφυγικό και την Τουρκία και τους λαθρέμπορους και το λιμενικό... μέχρι κι ο Τσίπρας πήγε και τα είπε με τον «Αχμέτ», αλλά δεν παρατήρησε κάνα λάκκο στη φάβα.

Πάντως, πάει λίγος καιρός που ο Ερντογάν είχε, μάθαμε, κάτι λεφτά στην άκρη - για την κακιά την ώρα που λένε - ε και παρακάλεσε τον γιο του να επιληφθεί του θέματος. Οπότε είπε κι ο Μπιλάλ να τα πασάρει σε μερικούς επιχειρηματίες που είχαν κάτι υποχρεώσεις να τελειώνει το ζήτημα. Κι ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Καλά, ένα δισ. ήταν, όχι πολλά, ίσα για τις πρώτες μέρες του Μπιλάλ στην Ιταλία που κάνει το διδακτορικό του. Άσε που τότε η κυβέρνηση Ερντογάν ήταν ασταθής... αλλά ευτυχώς πλέον σταθεροποιήθηκε και ξανά προς τη δόξα τραβά.

Τώρα το πρόβλημα είναι αλλού. Στις Βρυξέλλες που βγήκαν τα στρατά στο δρόμο και κήρυξαν συναγερμό... και στη Γαλλία που δεν τολμά να κυκλοφορήσει άνθρωπος. Το 'πε και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «να επαγρυπνούν οι Αμερικανοί» στους δημόσιους χώρους και τα Μ.Μ.Μ.. Το 'παν και οι anonymous, που χάκαραν και έμαθαν, να επαγρυπνεί Γαλλία, Ινδονησία, Ιταλία, ΗΠΑ και Λίβανος, αν και μετά το διέψευσαν μέσω τουίτερ («We did not spread any rumors about possible future ISIS attacks», σε ελεύθερη μετάφραση «δεν ξέρω, δεν απαντώ»). Το 'πε και το Radio Free Europe/Radio Libertyότι η Γηραιά Ήπειρος τα κατάφερε καλά και εξέθρεψε μαχητές του ιερού πολέμου σε Γαλλία (1.200 λέει), Τουρκία (λείπει ο Μάρτης...), Σουηδία, Βέλγιο, Δανία.

Ε κι αφού όλοι τα 'παν όλα, τί να πουν κι οι Σύροι κι η Ευρώπη που πνίγεται μαζί τους στο Αιγαίο κι η liberté, fraternité, égalité  που αιματοκυλίστηκαν στην «11η Σεπτεμβρίου της Ευρώπης»... Τί να πούμε κι εμείς που, ενώ η διεθνής συνθήκη διαμορφώνεται τρομακτική και αποτρόπαια, ενώ η πραγματικότητα της εμπόλεμης Ευρώπης μας υπερβαίνει, ο Τσίπρας παλεύει με σθένος για τους πλειστηριασμούς κι η ΝΔ ψάχνει ακόμα τον αρχηγό-φάντασμα...
 «Μιλάνε για καιρούς δοξασμένους και πάλι... Άννα μην κλαίς.». 

Ηλιάνα Χατζηδημητρίου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman