ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ήρθε το 6ο Vinyl is Back

Tweet
Share
Tweet
Share

Συνεχίζοντας να αποδεικνύεται εφτάψυχο, το βινύλιο κάνει και πάλι αισθητή τη διαχρονικότητά του, μέσα από το «6ο Vinyl is back», το οποίο επιστρέφει ανανεωμένο, σε νέο χώρο,  με ποικίλες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο «Cine Κεραμεικός», από την Παρασκευή 11 έως και την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου.

Η τριήμερη αυτή γιορτή του βινυλίου περιλαμβάνει χιλιάδες βινύλια προς πώληση, συναυλίες, dj sets, προβολές, κληρώσεις, κυνήγι σπάνιων δίσκων, έξυπνες αγορές, συζητήσεις, πάρτι, πολλές εκπλήξεις και ισχυρή δόση 80ς.

 

No  Man’ s Land.

Μάλιστα, για πρώτη φορά, στο «6ο Vinyl is back», θα υπάρχει ένα activities access pass, προαιρετικό για το κοινό, αξίας 5 ευρώ, με το οποίο ο επισκέπτης θα έχει πλήρη πρόσβαση σε όλες τις παράλληλες και ιδιαίτερες δράσεις του τριημέρου – δηλαδή, ελεύθερη πρόσβαση στις συναυλίες, αγορές με έκπτωση από πάγκους εκθετών με την ειδική σήμανση, δωρεάν καφέ ή μπύρα ή αναψυκτικό, συμμετοχή σε κληρώσεις δίσκων βινυλίου και μηχανημάτων (ηχητικών, tablets κ.ά.).

Συναυλίες

Τέσσερα κορυφαία ονόματα της ελληνικής jazz - blues σκηνής, οι Next Step Quintet, ο Γιώργος Κοντραφούρης με το Baby Trio του, η Τέρη Βακιρτζόγλου με το κουαρτέτο της, Qualia, και στην «μπλε νότα» της βραδιάς, οι Blues Revenge του Ανδρέα Γκομόζια, με guest τον βετεράνο Δημήτρη Πολύτιμο, συναντώνται για πρώτη φορά σε μια συναυλία, με τίτλο «Jazz Heroes Live!», στο upstage Cine Κεραμεικός, την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα (είσοδος με το activities access pass).

Τα θρυλικά 80ς είναι η κεντρική θεματική ενότητα του «6ου Vinyl is back», διανθισμένη με εικόνα και ήχο στις διάφορες παράλληλες εκδηλώσεις. Στο «80ς Live!», τέσσερα θρυλικά συγκροτήματα, που σημάδεψαν τη δεκαετία του ’80 και υποστηρίζουν το βινύλιο με τις ηχογραφήσεις τους, οι No Man’ s Land, Cpt. Νέφος, Libido Blume και Χωρίς Περιδέραιο συναντώνται όλα μαζί, για πρώτη φορά επί σκηνής, στο upstage Cine Κεραμεικός, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, στις 7.30 το απόγευμα (είσοδος με το activities access pass).

 

Next Step Quintet.

Συζήτηση

Το « 6ο Vinyl is back» διοργανώνει συζήτηση, με θέμα «80ς και βινύλιο», στο καφέ του Ιανού (Σταδίου 24), το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, στις 3.30 μετά το μεσημέρι. Τη συζήτηση θα ανοίξει η διάλεξη του Στυλιανού Τζιρίτα, με θέμα: «Κοινωνιολογία και σημειολογία του Αθηναϊκού rock’ n’ roll στη δεκαετία του ’80», με συντονιστή τον δημοσιογράφο και ραδιοφωνικό παραγωγό Μάκη Μηλάτο.

Προβολή

Η ταινία για την ανεξάρτητη και ηρωική σκηνή των 80ς, «Εδώ δεν υπάρχει άσυλο» του Μιχάλη Καφαντάρη (παραγωγής 2015), σε σενάριο - έρευνα του Βασίλη Γιαννόπουλου, στην οποία συμμετέχουν οι Anti Troppau Council, Ανυπόφοροι, Αρνάκια, Χωρίς Περιδέραιο, Clown, FMQ, Panx Romana, Libido Blume, Villa 21 και άλλοι, θα προβληθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Cine Κεραμεικός, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, στις 5 το απόγευμα, με ελεύθερη είσοδο.

 
 

80ς party

O dj Πέτρος Μπρατάκος disco Barbarella φέρνει τα αυθεντικά πικάπ του, Technics MK, και τη δισκοθήκη του, για ένα αυθεντικό βινυλιο - πάρτι, με όλες τις αξέχαστες επιτυχίες των 70ς - 80ς.

Dj sets

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, στα decks, θα είναι οι μουσικοί παραγωγοί:  Petros Bratakos disco Barbarella, The Wanderers - Pure Vinyl Record Hop, Geo Vanakos Remember the Future - Friends Of Art, Γιάννης Παναγόπουλος, Πέτρος Αδάμ, Σάββας Συνοδινός και άλλοι.

 

Τέρη Βακιρτζόγλου.

«MysteryBag!»

Εκατό σφραγισμένες μαύρες σακούλες, που θα περιέχουν τουλάχιστον 5 βινύλια η καθεμιά, σε άριστη κατάσταση, αποτελούν τον κορμό του μυστηριώδους παιχνιδιού βινυλίων «Mystery Bag!» Οι σακούλες θα στοιχίζουν 10 ευρώ η καθεμιά, ενώ η αξία των δίσκων, που περιέχει η κάθε σακούλα, θα είναι σαφώς μεγαλύτερη. Με τη συμμετοχή τους στο «Mystery Bag!», οι λάτρεις του βινυλίου μπαίνουν, ταυτόχρονα, σε ένα συναρπαστικό κυνήγι 5 σπάνιων δίσκων, που θα υπάρχουν μέσα στις 100 σακούλες.

Συμμετέχοντες

Στο «6ο Vinyl is back», συμμετέχουν: καταστήματα πώλησης δίσκων, ιδιώτες / συλλέκτες δίσκων, δισκογραφικές εταιρείες που παράγουν δουλειές καλλιτεχνών και σε δίσκους βινυλίου, μηχανήματα αναπαραγωγής δίσκων (πικάπ, ενισχυτές κ.ά.), αξεσουάρ για βινύλια, είδη αποθήκευσης δίσκων βινυλίου, αξεσουάρ και ανταλλακτικά για πικάπ, έπιπλα / βάσεις για ηχοσυστήματα, μουσικές αφίσες, μουσικά T - shirts και μπλούζες, μουσικά βιβλία, handmade express bazaar.

 

Πληροφορίες

Cine Κεραμεικός: Κερακειμού 58 και Μαραθώνος 13 - Κεραμεικός. Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου: 16.00 - 20.00, Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Δεκεμβρίου: 11.00 - 20.00. Είσοδος δωρεάν όλες τις ημέρες. 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman