ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Δεν είμαστε για πέταμα!

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Η είδηση έσκασε την ώρα που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, έλεγε στους λοιδορούμενους διεθνώς και ελεεινολογούμενους Έλληνες, ένα ηθικά σημαντικό, αλλά, πρακτικά αδιάφορο, «μας συγχωρείτε, Λάθος»!   

Στους Έλληνες οι οποίοι παρά τη φτώχεια τους και τις ανυπέρβλητες δυσκολίες της σύνθετης κρίσης, υποδέχθηκαν με άφατη ανθρωπιά τους πρόσφυγες, υπακούοντας στους πανάρχαιους κοινοτικούς νόμους που ορίζουν ότι ο ικέτης σε τούτα τα χώματα, είναι πρόσωπο ιερό!..

Η απόφαση της κυβέρνησης της «πολιτισμένης» Δανίας να κατάσχει τα κοσμήματα των προσφύγων προκειμένου να καλύψει τα έξοδα της περίθαλψής τους, ξυπνά τις μνήμες της Ευρώπης των ερειπίων.

Σύμφωνα με τη σουηδική Δημόσια Τηλεόραση, την περασμένη Κυριακή το κοινοβούλιο της Δανίας πέρασε νόμο για την κατάσχεση των κοσμημάτων των προσφύγων προκειμένου «να τα βγάλουν πέρα».

Την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Δικαιοσύνης και Μετανάστευσης, Sören Pind, υπερασπίστηκε την απόφαση, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, λέγοντας: «Με αυτό τον τρόπο τα έσοδα που προκύπτουν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των εξόδων των προσφύγων».

Πάντως η δανέζικη… μεγαλοψυχία εξαιρεί από τη διάταξη βέρες και αρραβώνες, ρολόγια και κινητά τηλέφωνα. Όλα τα άλλα αντικείμενα αξίας άνω των 300 ευρώ θα κατάσχονται από την κυβέρνηση.

Ενώ ο νόμος ήδη προκαλεί αντιδράσεις τόσο στη Δανία όσο και στη γειτονική Σουηδία, η αστυνομία εξετάζει τον τρόπο με τον οποίον θα τον εφαρμόσει.

Η Δανία αποκτά τη φήμη ενός από τα πιο αντιμεταναστευτικά κράτη στην Ευρώπη, ειδικά από όταν η βορειοευρωπαϊκή χώρα θέσπισε αντιμεταναστευτικούς νόμους τον Σεπτέμβρη και έκλεισε τις σιδηροδρομικές γραμμές που οδηγούν στη χώρα.

Πέραν της σκληρής κρατικής πολιτικής οι πρόσφυγες έχουν να αντιμετωπίσουν, και στη Δανία, τους δουλεμπόρους, που κερδίζουν τεράστια ποσά προωθώντας τους προς τη χώρα προορισμού τους. Πρόσφατα η αστυνομία της χώρας προέβη σε σειρά συλλήψεων με την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων

Η ιστορία δε διδάσκει κανέναν...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2022 Premium S.A. All Rights Reserved.