ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Βλέπετε αλλά μην ακουμπάτε

Tweet
Share
Tweet
Share

«Χέρι» στο επίπεδο της οικειότητας που αναπτύσσουν μελλόνυμφοι βάζει το κράτος. Μπορούν να μιλούν μεταξύ τους οι αρραβωνιασμένοι, αλλά θα πρέπει να αποφεύγουν να κρατιούνται από το χέρι. Δια ροπάλου μάλιστα απαγορεύεται να φλερτάρουν. Το γεγονός ότι δύο άνθρωποι έχουν επισημοποιήσει το δεσμό τους και προγραμματίσουν να ενώσουν τις ζωές τους με τα δεσμά του γάμου δεν τους επιτρέπει να εκφράζονται δημοσίως.

Μην πανικοβάλεστε. Δεν πρόκειται για συστάσεις που έχουν γίνει από μέλος του ελληνορθόδοξου κλήρου, που ομολογουμένως έχει ξεσαλώσει αυτές τις ημέρες. Πρόκειται για σύσταση της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας σε όσους σκοπεύουν να παντρευτούν. Το καθεστώς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει λόγο ακόμη και για τη δημόσια συμπεριφορά των ατόμων. 

«Δεν είναι κακό να συναντιούνται οι αρραβωνιασμένοι για να γνωριστούν στο βαθμό που δεν θα εκτίθενται δημοσίως» αναφέρει η ανώτατη τουρκική ισλαμική αρχή απαντώντας σε ερώτημα κατά πόσο είναι σκόπιμο να επιτρέπεται στους μελλόνυμφους να συναντιούνται μεταξύ τους πριν από τον γάμο.

«Όμως οι αρραβωνιασμένοι πρέπει να αποφεύγουν το φλερτ, να μην συζούν, να μην απομονώνονται σε κατ' ιδίαν συναντήσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κουτσομπολιά, να μην κρατιούνται από το χέρι και [να αποφεύγουν] κάθε άλλη συμπεριφορά που δεν εγκρίνεται από το Ισλάμ» προσθέτει η Διεύθυνση στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον δικτυακό της τόπο.

Είναι αξιοσημείωτο ότι, ενώ η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, η Κωνσταντινούπολη, έχει σε μεγάλο βαθμό υιοθετήσει τον δυτικό τρόπο ζωής, οι Τούρκοι πολίτες, στη μεγάλη πλειονότητά τους, παραμένουν πολύ συντηρητικοί. Στις ανατολικές περιοχές μάλιστα οι σεξουαλικές σχέσεις πριν από τον γάμο αποτελούν ακόμη και σήμερα θέμα ταμπού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman