ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Οι πιο hot εμπορικοί δρόμοι

Tweet
Share
Tweet
Share

"Θερμά" παραμένουν τα ενοίκια στην οδό Ερμού, ενώ οι τις τιμές της οδού Τσακάλωφ στο Κολωνάκι την έχουν μετατρέψει στη μεγάλη χαμένη ανάμεσα στις μεγάλες εμπορικές πιάτσες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η Τσακάλωφ έμφανίζει τη μεγαλύτερη πτώση των τιμών στα ενοίκια των καταστημάτων μέσα στην κρίση, όπως επισημαίνει σε σχετική της έκθεση η διεθνής εταιρεία συμβούλων Cushman & Wakefield, η οποία συνεργάζεται στη χώρα μας με την εταιρεία συμβούλων Proprius.

Στο Κολωνάκι και ειδικά την Τσακάλωφ, τα ενοίκια αντιστοιχούν σε 90 ευρώ ανά τ.μ. το μήνα, έχοντας παραμείνει σε σταθερά επίπεδα κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους έως και το Σεπτέμβριο του 2015, ενώ το αντίστοιχο νούμερο στην Ερμού είναι ακριβώς διπλάσιο, στα 180 ευρώ. Σημειωτέον ότι στην παγκόσμια κατάταξη η Ερμού κατατάσσεται στην 25η θέση παγκοσμίως στη λίστα με τους ακριβότερους εμπορικούς δρόμους του κόσμου, στο τέλος του 2015 (σ.σ. στην πρώτη θέση βρίσκεται η 5th Αvenue στη Νέα Υόρκη με μία τιμή στα 2.818 ευρώ ανά τ.μ. το μήνα).

ermou1 0

Μετά την Ερμού, καλή εικόνα με σαφώς λιγότερα κενά καταστήματα σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν παρουσιάζει η Μεταξά στη Γλυφάδα με τις τιμές να αντιστοιχούν στα πέριξ των 110 ευρώ ανά τ.μ. για καταστήματα προβολής, ενώ στα ίδια επίπεδα διαμορφώνονται τα ενοίκια και για την Κολοκοτρώνη στην Κηφισιά, έχοντας, στην περίπτωση αυτή σημειώσει άνοδο κατά 4,8% κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους.

ENOIKIAZETAI

Στο Χαλάνδρι, η Χαϊμαντά παρουσιάζει σημαντικές αντιστάσεις με τιμές στα 80 ευρώ ανά τ.μ. το μήνα, ενώ στη Θεσσαλονίκη η Τσιμισκή συγκεντρώνει το μεγαλύτερο κομμάτι της ζήτησης με τιμές στα 125 ευρώ ανά τ.μ. το μήνα για τα πιο καλά καταστήματα.

Agora Tsimiski kosmos fanaria

Επισημαίνεται εδώ ότι οι τιμές στην Τσιμισκή έχουν ανέβει κατά 4,2% σε ετήσια βάση, ενώ τη μεγαλύτερη αύξηση (7,7%) έχουν σημειώσει, όπως προαναφέρθηκε, τα μισθώματα στη Σωτήρος στον Πειραιά με τιμές στα 70 ευρώ ανά τ.μ. το μήνα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman