ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Γιατί οι Ελληνίδες δεν προσέχουν την υγεία τους;

Tweet
Share
Tweet
Share

Μονάχα το 25%-30% των Ελληνίδων πραγματοποιεί συστηματικό έλεγχο για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, με τεστ Παπανικολάου και HPV DNA test, ενώ στη χώρα μας το ποσοστό των εμβολιασμένων κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων, ο οποίος ενοχοποιείται για τη νόσο, είναι μόνο 35% σε όλες τις ηλικίες.

Τα εν λόγω στοιχεία φέρνει στο φως η Ελληνική Εταιρεία Έρευνας και Αντιμετώπισης του Ιού των Θηλωμάτων, η οποία μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον Καρκίνο του Τραχήλου (European Cervical Cancer Association – ECCA) πραγματοποιεί εκστρατεία για την ενημέρωση των πολιτών και των επαγγελματιών υγείας, πάνω στα θέματα πρόληψης του τραχηλικού καρκίνου, της σημασίας της μόλυνσης από τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων, του προληπτικού ελέγχου με τεστ Παπανικολάου και HPV DNA test, καθώς και του σχετικού εμβολιασμού.

Η τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου κάθε έτους έχει ορισθεί από ευρωπαϊκούς φορείς ως Εβδομάδα Πρόληψης του Καρκίνου του Τραχήλου. Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας πραγματοποιούνται σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις εκδηλώσεις, με στόχο την ενημέρωση του κοινού.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Εβδομάδας Πρόληψης, στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη και την Παρασκευή 29 και 30 Ιανουαρίου (ώρες 10.00–14.00 και 18.00–21.00), θα τοποθετηθεί stand στο πεζοδρόμιο των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους, με σκοπό την ενημέρωση του κοινού, μέσω αφισών και διανομής φυλλαδίων.

Ο ΟΑΣΘ, συμβάλλοντας στην ενημέρωση, θα τοποθετήσει στα λεωφορεία του αφίσες και θα προβάλει, με το σύστημα τηλεματικής τρέιλερ μέσα στα λεωφορεία και στις στάσεις τους.

Επίσης, το Σάββατο 31 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ημερίδα στο ξενοδοχείο Hyatt

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2023 Premium S.A. All Rights Reserved.