ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η Αφροδίτη της Μήλου λίγο πριν πυροβολήσει τη Μέρκελ...

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Το καθ’ όλα εκκεντρικό εξώφυλλο του σημερινού Economist πρωτοστατεί στην ημερήσια θεματολογία των μέσων ενημέρωσης. Στο φύλλο πρωταγωνιστεί η Αφροδίτη της Μήλου η οποία φέρει όπλο ενώ η ατάκα που χρησιμοποιείται σαν τίτλος είναι γνωστή από το φιλμ Sudden Impact με πρωταγωνιστή τον Clint Eastwood ως επιθεωρητή Χάρι Κάλαχαν.

Στον πρόλογο του κειμένου αναγράφεται: «Η Ελλάδα στην οποία πριν από πέντε χρόνια ξεκίνησε η ευρωκρίση είναι κλασικά ταιριαστό να γίνει και η χώρα από όπου θα ξεκινήσει η λύση εξαιτίας των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου. »

Στην συνέχεια αναφέρεται πως ο Αλέξης Τσίπρας απαιτεί μια μεγάλη περικοπή του ελληνικού χρέους και υπόσχεται μαζικά δημόσιες δαπάνες απευθύνοντας έως τώρα την μεγαλύτερη πρόκληση για το κοινό νόμισμα της Ευρώπης και το μονοπάτι λιτότητας που έχει θέσει η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Στο κείμενο επισημαίνεται συν τοις άλλοις πως η κατάσταση θα μπορούσε να γίνει πολύ μπερδεμένη, ωστόσο σε γενικές γραμμές υπάρχουν τρία πιθανά αποτελέσματα: το καλό, το καταστροφικό και ένας συμβιβασμός. «Η ιστορία του ευρώ χαρακτηρίζεται από μία αναβολή του πόνου, αλλά τώρα η μάχη αφορά την πολιτική, όχι την οικονομία - και ο συμβιβασμός μπορεί να είναι πολύ πιο δύσκολος».

Στη συνέχεια, ο αρθρογράφος εξηγεί πως υπάρχει μια καλή λύση, τόσο για την Ελλάδα όσο και την Ευρώπη, ενώ στη συνέχεια σημειώνει πως ο κ. Τσίπρας έχει δίκιο πως η λιτότητα στην Ευρώπη υπήρξε υπερβολική, καθώς οι πολιτικές της Μέρκελ έχουν στραγγαλίσει την οικονομία της ηπείρου και η καθυστερημένη απόφαση ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ το επιβεβαιώνει.

Ο πρωθυπουργός της χώρας έχει επίσης δίκιο ότι το ελληνικό χρέος δεν μπορεί να εξοφληθεί, σύμφωνα με την άποψη του συντάκτη. Η Ελλάδα, σημειώνει το άρθρο, πρέπει να τεθεί σε ένα πρόγραμμα ελάφρυνσης, όπως μια πτωχευμένη αφρικανική χώρα. Ωστόσο, επισημαίνει, ο κ. Τσίπρας κάνει λάθος σχετικά με την εγκατάλειψη των μεταρυθμίσεων στο «σπίτι» του. Τα σχέδιά του για επαναπρόσληψη 12.000 εργαζομένων του δημόσιου τομέα, η παύση των ιδιωτικοποιήσεων και η μεγάλη αύξηση του κατώτατου μισθού θα ανατρέψουν όλα όσα αποκτήθηκαν με κόπο στην Ελλάδα όσον αφορά στην ανταγωνιστικότητα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2019 Premium S.A. All Rights Reserved.