ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Εδώ μένουν και σιτίζονται οι πρόσφυγες στη χώρα

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Περισσότεροι από 20.000 πρόσφυγες βρίσκονται σήμερα στα κέντρα υποδοχής και στις δομές φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, 2.713 άτομα βρίσκονται στα τέσσερα hot spots στη Λέσβο, τη Σάμο, τη Χίο και τη Λέρο.

Στο Σχιστό φιλοξενούνται 1.480 πρόσφυγες, στα Διαβατά 2.192, στο κέντρο φιλοξενίας της Νέας Καβάλας Κιλκίς 2.553 και στο Χέρσο Κιλκίς 3.132. Ο Ελαιώνας έχει σήμερα 690 πρόσφυγες και οι τρεις δομές στο Ελληνικό (γήπεδα χόκεϊ και μπέιζμπολ και κτίριο αναχωρήσεων παλιού αεροδρομίου) 3.785 άτομα.

Στον Πειραιά εκτιμάται ότι βρίσκονται 3.020 άτομα. Επίσης, δύο ξενοδοχεία σε Θερμοπύλες και Καρδίτσα (Λουτρά Σμοκόβου) φιλοξενούν 490 πρόσφυγες.

Στις δομές φιλοξενίας δόθηκαν 13.405 μερίδες φαγητού (περιλαμβάνουν πρωινό, γεύμα και δείπνο), ενώ από χτες διανεμήθηκαν 1.500 σάντουιτς στο λιμάνι του Πειραιά. Συνολικά από τις 3/2 έως σήμερα υπολογίζεται ότι έχουν διατεθεί πάνω από 100.000 μερίδες σίτισης.

Εξάλλου, με βάση τα στοιχεία της ΕΛΑΣ στα εννιά κέντρα κράτησης κρατούνται 1.204 άτομα.

Σχετικά με τις εργασίες διαμόρφωσης των κέντρων φιλοξενίας, αναφέρεται ότι ολοκληρώνεται η κατασκευή του τρίτου σταθμού καταγραφής στη Μόρια και αναμένεται ο σχετικός εξοπλισμός από την Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής και η στελέχωση από την ΕΛΑΣ και τη Frontex, ενώ συνεχίζεται η κατασκευή και του τέταρτου σταθμού. Στο hot spot της Σάμου έχει ξεκινήσει η τοποθέτηση οικίσκων στο 1ο και 2ο πλατό, ενώ και στην Κω συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής υποδομών, όπου προβλέπεται να τοποθετηθούν 100 οικίσκοι διαμονής, 21 οικίσκοι διοίκησης και έξι οικίσκοι WC.

Στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά συνεχίζονται οι εργασίες της δεύτερης φάσης διαμόρφωσης, στη Νέα Καβάλα Κιλκίς γίνονται εργασίες βελτίωσης υποδομών και στο Χέρσο Κιλκίς εργασίες εγκατάστασης ηλεκτροφωτισμού και κατασκευής περίφραξης. Επίσης, έχουν ξεκινήσει και οι εργασίες επέκτασης του κέντρου στον Ελαιώνα.

Διαβατά

Νέα Καβάλα, Κιλκίς

Χέρσο, Κιλκίς

 

 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2023 Premium S.A. All Rights Reserved.