ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ο σταυρός του Αρχιεπισκόπου κι ο Αλλάχ στα Σεπόλια!

Tweet
Share
Tweet
Share

«Ντροπή!!!!», με τέσσερα θαυμαστικά, ήταν ένα από τα εκατοντάδες σχόλια κάτω από ανάρτηση στο Facebook όπου ένας χρήστης έδινε την «είδηση».

Ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμος «επέλεξε να μη φέρει σταυρό και εγκόλπιο» στο πλαίσιο της επίσκεψης αγάπης και διανομής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες που πραγματοποίησε πρόσφατα στον Πειραιά, «ώστε να μη θίξει το θρησκευτικό συναίσθημα των μουσουλμάνων».

«Είναι λυπηρό και θλιβερό ταυτόχρονα να διακινούνται με τέτοια ευκολία ως ειδήσεις, επικίνδυνες και νοσηρές φαντασιώσεις και εικασίες αρρωστημένων και σκοτεινών εγκεφάλων, οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με τον Χριστιανισμό και την Εκκλησία μας», υποχρεώθηκε να σχολιάσει ό ίδιος ο κ.κ Ιερώνυμος, υπογραμμίζοντας ότι σε τέτοιες τραγικές για κάθε εμπερίστατο και χειμαζόμενο συνάνθρωπό μας περιστάσεις, ο Αρχιεπίσκοπος βαθύτατα πιστεύει ότι «η παρουσία του με το απλό ράσο του Ορθόδοξου κληρικού αρκεί για να δώσει ξεκάθαρη μαρτυρία Χριστού και Εκκλησίας».

Όμως ο κ. Ιερώνυμος, δεν ήταν το μοναδικό θύμα αυτής της εκστρατείας οργανωμένης παραπληροφόρησης που σκοπό έχει να «κεντήσει» τα χαμηλά ένστικτα της κοινής γνώμης.  

Πριν από λίγες ημέρες διαδόθηκε αστραπιαία μέσω διαδικτύου, ότι μετανάστες (ή μήπως πρόσφυγες;) «κατέβασαν την εικόνα της Παναγίας στη Βόρειο Ελλάδα»! Έτσι απλά- ούτε που, ούτε πως. Θα περίμενε κανείς να καταχωρηθεί η «πληροφορία» στο έδαφος της γραφικότητας. Όμως ο Άδωνης Γεωργιάδης- βουλευτής και Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, για όσους το ξεχνάνε…- θεώρησε καλό να υποδαυλίσει το μίσος με την επική προτρροπή: «μην τους ανέχεστε!»…

Είχε προηγηθεί βεβαίως, η «είδηση» ότι στα Κέντρα Υποδοχής, οι πρόσφυγες αρνούνται τη βοήθεια του Ερυθρού Σταυρού, επειδή ακριβώς στα δέματα, υπάρχει ο Σταυρός της Ορθοδοξίας και όχι η Μουσουλμανική, Ερυθρά Ημισέληνος.

Και το πάζλ συμπληρώνουν «πληροφορίες», πότε για υποτιθέμενους «βιασμούς» σε διάφορες συνοικίες της Αθήνας και πότε για «Ελληνόπουλα που τα έβαλλαν να προσκυνήσουν τον Αλλάχ στα Σεπόλια!»…

Διόλου τυχαία, αυτή η κατασκευασμένη παραπληροφόρηση, εντοπίζεται σε ιστοσελίδες ακροδεξιού περιεχομένου- πράγμα όχι ανεξήγητο. Έχοντας κυριολεκτικά σπάσει τα μούτρα της η Χρυσή Αυγή στο προσφυγικό, από την αναπάντεχα ανθρώπινη στάση του Ελληνικού Λαού, προσπαθεί, όπως εκτιμούν πολιτικοί και διοικητικοί παράγοντες (π.χ στην ΕΛ.ΑΣ) να διασπάσει την κοινωνική συνοχή, σπέρνοντας την καχυποψία, την ανασφάλεια και το εθνοτικό και φυλετικό μίσος.

Οι τεχνικές τους βέβαια, είναι εισαγόμενες από τους νεοναζί ομοϊδεάτες τους που εκτοξεύουν, όπως και στα μέρη μας, στα στρατόπεδα προσφύγων, γουρουνοκεφαλές.  

«Μετανάστες, στην καρδιά της Γερμανίας, εισέβαλαν στον ζωολογικό κήπο της πόλης Lostau, έσφαξαν μερικές κατσίκες και τις έφαγαν στον καταυλισμό προσφύγων που είχε στηθεί στην πόλη», έγραψε τις προάλλες, Γερμανός χρήστης του κοινωνικού δικτύου.

Η «είδηση» χτύπησε στην καρδιά των Γερμανών φορολογουμένων και των φιλόζωων, και έγινε μέσα σε λίγες ώρες viral ανάμεσα σε αυτούς που αντιδρούν στην είσοδο προσφύγων και μεταναστών στη Γερμανία.

Μόνο που το Lostau, δεν έχει κατσίκες. Και βασικά, δεν έχει ζωολογικό κήπο!..

Με ένα τέτοιο, δυνάμει, πολυπληθές και εμβρόντητο κοινό έτοιμο να αποδεχθεί για διαφορετικούς λόγους οποιαδήποτε μομφή κατά των "εχθρών που συνωστίζονται" στα σύνορα, ήταν λογικό η ιστορία των, οιονεί κανίβαλων, προσφύγων να διαδοθεί σε χρόνο ρεκόρ και να φθάσει σε εκατομμύρια Γερμανούς.

«Τέτοια δημοσιεύματα κυκλοφορούν για να υποκινήσουν πάθη. Κάποιος προσπαθεί να υποκινήσει και να ερεθίσει τους πολίτες», είπε στο περιοδικό «Spiegel», ο δήμαρχος της πόλης. Και οι Γερμανοί πολίτες μοιάζουν έτοιμοι να ερεθιστούν, από τη στιγμή που συνειδητοποίησαν ότι ο πόλεμος στη Συρία δεν είναι μακριά, δεν επηρεάζει μόνο τον ευρωπαϊκό Νότο, αλλά έφθασε και στη γειτονιά τους. 

 Ευτυχώς η ανθρωπιά των Ελλήνων, που άντεξε παρά τα Μυκονοδάνεια και τα Αραβοχοδάνεια της ξεπεσμένης εγχώριας ψευτογκλαμουριάς η οποία έπρεπε να βρίσκεται σήμερα πίσω απ΄ τα σίδερα, αντέχει σε πείσμα των αποτριχωμένων κασιδιάρηδων αυτού του θλιβερού κόσμου!

Υ.Γ: Αφήνουμε συνειδητά εκτός πεδίου το θεόρατο ζήτημα των παραπλανητικών ειδήσεων στα social media, όπου «πληροφορίες» που κατασκευάζονται εύκολα, διαδίδονται ακολούθως με ραγδαία ταχύτητα και διαμορφώνουν ένα τοπίο «ενημέρωσης», στο οποίο στη συνέχεια, δημοκρατικώ δικαίω, καθένας δικαιούται να έχει την άποψή του. Σε ποια βάση όμως; 

Γιώργος Η. Χατζηδημητρίου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman