ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Tweet
Share
Tweet
Share

Από όλα τα έμβια όντα, όπως έλεγε ο Κωστής Παπαγιώργης, μόνο ο σκύλος δίνει την εντύπωση ότι κάποια σπάνια συμπάθεια, είναι διαλυμένη στο αίμα του. Αυτή που μέσα στη σκληρή του συνθήκη, αυτή την αμετάκλητα φιμωμένη φύση, κατορθώνει να του επιτρέπει να το σκάει στιγμιαία για να παραδοθεί στη θέρμη της ανθρώπινης φιλίας. Η φιλία με τον σκύλο, είναι μια σιωπηλή ιστορία απόλυτης αφοσίωσης. 

«Πιστεύεις στον έρωτα με την πρώτη ματιά;», είναι το ερώτημα που θέτει η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης. Δεν αναφέρεται στον κεραυνοβόλο έρωτα μεταξύ δύο ανθρώπων, αλλά ανάμεσα σε έναν άνθρωπο και τον επόμενο καλύτερό του φίλο. Ο συγκεκριμένος φορέας είναι ανάμεσα στους πολλούς που συμμετέχουν στη γιορτή υιοθεσίας αδέσποτων, που διοργανώνεται την Κυριακή 3 Απριλίου στην πλατεία Κλαυθμώνος από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι.

Αργά ή γρήγορα όλοι οι εγωιστές γίνονται φιλόζωοι. Και ο δεσμός με τον σκύλο, γίνεται όλο και εμφανέστερος στις μέρες μας. Η επιλογή της "υιοθέτησης" ενός αδέσποτου έχει πολλά επιχειρήματα υπέρ της. Πρώτον, είναι δωρεάν! Δεύτερον, προσφέρεις στέγη σε ένα πλάσμα που του λείπει απεγνωσμένα, απελευθερώνοντας ταυτόχρονα χώρο στους φορείς που φιλοξενούν αδέσποτα. Τρίτον, πολλά από τα αδέσποτα είναι έτοιμα για το σπίτι σου (εκπαιδευμένα, εμβολιασμένα ή ακόμα και στειρωμένα. Τέταρτον, γιατί είναι πανέξυπνα. Και Πέμπτον, γιατί θα σε κάνει να νιώσεις εσύ υπέροχα βλέποντας στα μάτια του να καθρεφτίζεται η ψυχή σου.  Αρκεί, βέβαια, αφού έχεις φτάσει σε αυτή την απόφαση, να ξέρεις ότι κάθε κατοικίδιο χρειάζεται τη φροντίδα του και δεν θα το εγκαταλείψεις επειδή το βαρέθηκες...



Η γιορτή υιοθέτησης πραγματοποιείται την παραμονή της παγκόσμιας ημέρας αδέσποτων ζώων και οργανώνεται από τους atenistas. Μπορείς να επισκεφτείς την πλατεία Κλαυθμώνος για να ρίξεις και εσύ μία ματιά στους σκύλους που φιλοξενούνται στα καταφύγια των οργανώσεων και υποδομών. Δεκάδες σκυλάκια από μικρά ως μεγάλα θα είναι εκεί και θα περιμένουν να βρουν επιτέλους ένα σπίτι!

Στην εκδήλωση συμμετέχουν το Τμήμα αστικής πανίδας Δήμου Αθηναίων-Υπηρεσία Αδέσποτων, η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης, ο Ζωοφιλικός Σύλλογος Περάματος, το Φιλοζωικό Σωματείο «Αδέσποτη Ελπίδα», το Φιλοζωικό Σωματείο Νίκαιας-Κερατσινίου, το StrayCare.gr, η Second Chance Animal Rescue Society (SCARS) και η SAPT Hellas. 

Όσοι υιοθετήσουν θα λάβουν για τα σκυλάκια 6 μήνες δωρεάν τροφή (εκτός της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης που καλύπτει με άλλο πρόγραμμα), εμβολιασμό, αλλά και στείρωση στην περίπτωση του Δήμου Αθηναίων. Οι υιοθεσίες θα πραγματοποιούνται μέσω των οργανώσεων, με συμβόλαιο υιοθεσίας, και με τις προϋποθέσεις που ορίζονται από το νόμο. Τέλος, η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman